Pla obert d'una riera al terme municipal d'Alcanar, plena d'aigua

El lament dels productors de cítrics del Montsià pels danys provocats pels aiguats

Alguns propietaris encara no han pogut accedir a les seves finques per confirmar els efectes de les pluges de dimecres

Les Terres de l'Ebre treballen per recuperar la normalitat després dels forts aiguats d'aquest dimecres. Entre altres importants destrosses en els diversos municipis afectats, les pluges torrencials han provocat danys molt importants en les infraestructures relacionades amb el conreu dels cítrics.

Així, segons les primeres estimacions, a la zona d'Alcanar, les Cases d'Alcanar i Ulldecona hi ha greus afectacions al 100% de camins, marges, infraestructures de rec i altres construccions auxiliars. De fet, els propietaris de moltes finques encara no han pogut accedir a elles.

S'han perdut diverses tones de sal

Però no només el sector de la fruita cítrica ha patit els efectes de les pluges. També s'ha vist afectada la producció de sal, ja que segons Infosa, en la setmana en què ha començat la collita s'han perdut tones de sal.

Pel que fa al conreu d'arròs, sembla que l'afectació dels ruixats als camps serà reduïda. En aquest sentit, la gran preocupació dels productors és que les inundacions causades per les pluges puguin afavorir la propagació del caragol poma.

Les cambres catalanes demanen al Govern que declari zona catastròfica els municipis afectats

D'altra banda, el Consell General de Cambres de Catalunya ha sol·licitat al Govern la declaració de zona catastròfica pels municipis d'Alcanar, Santa Carles de la Ràpita i Ulldecona. En aquest sentit, han demanat que posi en marxa «amb urgència» mesures per reactivar i recuperar l'activitat econòmica i el benestar dels ciutadans de les Terres de l'Ebre afectats pels aiguats.

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges ha reclamat que la tramitació dels ajuts es faci amb «la major celeritat possible». En aquest sentit, ha recordat que encara està pendent la licitació «dels treballs i les obres per reparar els danys dels últims temporals dels darrers anys» a les Terres de l'Ebre.