Imatge d'una de les caixes de radars falsos a la C-12, amb tres cons senyalitzant-la

Queixes per uns radars en una carretera de Tarragona: «Són un perill»

La Unió Internacional per a la Defensa dels Motociclistes denuncia el Servei Català de Trànsit per la presència d'aquests elements a la C-12

La Unió Internacional per a la Defensa dels Motociclistes (IMU per les seves sigles en anglès) ha denunciat davant del Servei Català de Trànsit la presència de caixes senyalitzades com a radars que resulten estar buides als quilòmetres 20 i 23 de la carretera C-12, al seu pas per les Terres de l'Ebre. L'entitat denuncia que «aquesta situació posa en perill la seguretat dels ciutadans, alterant l'escenari destinat a la circulació de vehicles».

En aquest sentit, IMU ha afirmat que «les caixes estan agafades amb cadenes a les barreres metàl·liques de seguretat, i aquestes tenen deformacions greus i els falten cargols, el que suposa un risc afegit en cas d’accident». L'associació reclama l’obertura d’un expedient sancionador i que es dictin instruccions clares sobre la il·legalitat d’instal·lar caixes de radars falses.

L'entitat ha afirmat que «la situació posa en perill la seguretat dels ciutadans» i que «existeix una clara alteració activa, capaç de generar sinistres de trànsit».

Avís a una patrulla dels Mossos

La localització d'aquestes caixes buides que simulen radars es va produir el passat 30 de maig i l'entitat va sol·licitar la presència d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra, per ta de denunciar els fets. En aquest sentit, l'entitat considera que és un il·lícit penal «senyalitzar la presència de radars sense l'existència d'aquests, sent caixes falses i portant la senyalització cadascuna d'elles i amb anterioritat de radar, faltant a la veritat.

Així mateix, la plataforma ciutadana també ha denunciat que aquestes caixes buides «ocupen la part transitable del voral, reduint la seva amplària funcional i sense senyalització prèvia reglamentària a aquest efecte, en diversos punts de la carretera, amb tres cons consecutius pròxims a la barrera metàl·lica de seguretat».