Imatge d'un radar en una carretera.

El radar que més multa a Catalunya és a l'AP-7 a Tarragona: 46.000 sancions a l'any

Trànsit assegura que des de la instal·lació d'aquest radar la sinistralitat s'ha reduït de manera molt important

El radar que més multes va posar a Catalunya durant l'any 2021 és a l'AP-7 al seu pas per les comarques de Tarragona. Concretament, és al terme municipal d'Amposta i durant l'any passat va detectar 46.000 infraccions, la xifra més alta de tot Catalunya. En aquest sentit, el segon radar amb més multes és a la C-31, a Platja d'Aro, amb 44.000 sancions.

La xifra de 46.000 sancions imposades pel radar de l'AP-7 a Amposta suposa 126 sancions diàries, cinc cada hora. Tot i això, segons el Servei Català de Trànsit (SCT), s'ha aconseguit reduir la sinistralitat de manera important, especialment en els accidents greus. En aquest sentit, el darrer accident greu en aquest tram es va produir el 2019, entre un turisme i un autobús i un balanç d'un mort i nou ferits.

Sobre el radar en qüestió, el director del SCT, Ramon Lamiel, ha assenyalat que diu que la reducció d'accidents a Amposta, vinculada a la instal·lació d'aquest radar, ha estat molt satisfactòria. «Hi ha una reducció de morts i de ferits greus de gairebé un 100%. Per tant, nosaltres veiem que el radar funciona i si funciona és perquè també sanciona unes actituds i unes velocitats inadequades», ha dit Lamiel a TV3.

«La reducció de morts i ferits greus no té preu»

Pel que fa a la recaptació econòmica del radar d'Amposta, aquesta encara no està confirmada, però el director del SCT ha reflexionat que «jo faria una estimació econòmica més frívola: què representa haver-se estalviat la mort d'una persona en aquests trams de carretera on hi ha els radars? Nosaltres ens ho mirem d'una altra manera: quin preu posaríem a la reducció de morts i ferits greus? No té preu».

Trànsit ha recordat que l'excés de velocitat és una de les principals causes dels accidents de trànsit que es produeixen a Catalunya. Segons les dades, un 17% dels sinistres amb víctimes a la xarxa viària interurbana es va produir per aquest factor. La xifra suposa un increment del 6% respecte de l'any 2019, quan es va situar en un 11,9%.

Revisió de dos radars a l'AP-7 a la comarca del Baix Ebre

En declaracions a la televisió pública catalana, el director del Servei Català de Trànsit ha explicat que els radars de la xarxa viària catalana estan en constant revisió. En aquest sentit, ha anunciat que estudiaran canvis en dos radars ubicats a l'autopista AP-7 al seu pas per la comarca del Baix Ebre.

Lamiel ha assenyalat que «estem notant en aquesta àrea que no hi ha un guany especial en reducció d'accidents. A nosaltres no ens interessa posar sancions, sinó reduir la sinistralitat i per això estem disposats a revisar l'estratègia d'aquests dos radars».