Pla general del control de mobilitat que han fet els Mossos a l'àrea de servei del Baix Ebre, a l'AP-7

Els empresaris ebrencs consideren «incomprensible» que es torni a aplicar el confinament comarcal al territori

L'AECE lamenta que s'ignori i es desatengui la petició de considerar la regió com una unitat a efectes de mobilitat

Tot i que l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE) i diversos alcaldes ho estan demanant des de l'aplicació de la mesura, Salut i el Procicat han declinat restringir la mobilitat a les Terres de l'Ebre com a unitat territorial. «És totalment incomprensible», ha denunciat María José Fernández, presidenta d'AECE. L'empresariat insisteix que no es pot aplicar les mateixes restriccions que a Barcelona i l'àrea metropolitana en un territori amb una densitat de població baixa i amb moltes relacions socioeconòmiques entre les quatre comarques. «No ens han fet cas i no tenen en compte les necessitats del territori. Continuen a la seva, fan paràmetres per a tots igual, però no és això», ha lamentat Fernández.

Els empresaris buscaran la implicació d'alcaldes, del delegat del Govern, Xavier Pallarès, i del subdelegat a Tarragona del govern espanyol, Joan Sabaté, perquè s'escolti aquesta demanda. «Anirem de la mà de qui sigui perquè se'ns escolti, en benefici de les empreses i de totes les persones que vivim a les Terres de l'Ebre», ha reivindicat la presidenta de l'AECE. I és que a més de les relacions personals, el confinament comarcal té un alt impacte econòmic a l'Ebre sobretot a les capitals, que concentren els serveis i el comerç, i que acaba repercutint en altres empreses i autònoms que treballen per aquests sectors. Fernández ha insistit que es demana la unitat territorial a efectes de mobilitat per la baixa densitat demogràfica i la «idiosincràsia» del territori, «amb interrelacions contínues de feina, abastiment, i necessitats bàsiques» entre les quatre comarques ebrenques.

«No té sentit. Hi ha molts comerços i empreses que viuen dels pobles veïns i de la interrelació entre totes les persones de les Terres de l'Ebre i també de fora del territori, però això ja ho entenem, que en algun moment s'ha d'aturar», ha dit. Des de l'AECE també ha assenyalat que la incidència de la Covid-19, tot i que també arrossega una tendència negativa des de fa dies, és més baixa que a altres zones i regions del país. «El que fan és ofegar-nos, però continuarem lluitant fins al final perquè la unitat de les quatre comarques sigui una realitat», ha assegurat Fernández.