Exterior de la residència l'Onada d'Alcanar

El cas L'Onada obre el debat: Estudien crear un registre d'antecedents per evitar agressions en residències

El Ministeri de Drets Socials té la mesura sobre la taula després de l'agressió sexual que van patir dues àvies en aquest centre d'Alcanar

El Ministeri de Drets Socials està estudiant la possibilitat de crear un registre que permeti a les residències de gent gran comprovar que els treballadors contractats no tinguin antecedents de delictes sexuals, com ja passa en l’àmbit de la infància, després dels casos recents d’agressió sexual a dues dones grans en una residència de les Terres de l’Ebre.

«S’han d’adoptar mesures per evitar que casos que són puntuals, però lamentables, com els que hem conegut darrerament, puguin tornar a passar, i aquesta és una de les possibles mesures que estem treballant, l’estem estudiant», ha declarat el secretari d’Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, en una entrevista concedida a ‘Europa Press’. En tot cas, Álvarez ha subratllat que el que ha de quedar «molt clar» és que «el pes de la llei ha de caure sobre qui exerceix aquestes agressions».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Un registre estatal, el reclam de l'AESTE

L’Associació d’Empreses de Serveis per a la Dependència (AESTE) va reclamar el passat 15 de febrer al Ministeri de Drets Socials la creació d’un registre per evitar que persones amb antecedents per delictes sexuals puguin treballar en una residència.

«Demanem que es creï d’una vegada per totes un registre estatal de treballadors que, pels seus antecedents, no puguin accedir a treballar amb persones dependents, tal com ja s’aplica en l’àmbit de la infància. Els nens i la gent gran són col·lectius igualment vulnerables i mereixen el mateix tracte i les mateixes mesures preventives», va reclamar el secretari general de l’AESTE, Jesús Cubero.

Així ho va demanar la patronal de residències després de conèixer-se que dues àvies havien estat agredides sexualment en una residència d’Alcanar, al Montsià. Precisament, va ser una de les víctimes qui va denunciar els fets a la família el passat 14 de febrer, quan la van recollir al centre L’Onada per anar a votar a les eleccions catalanes.