Pla detall d'una part del monument franquista de Tortosa al riu Ebre

Registren la moció popular que demana la reinterpretació del monument franquista de Tortosa

Corembe destaca la celeritat amb què s'han recollit més de 1.400 firmes només «amb el boca-orella»

Corembe (Col·lectiu per la Reinterpretació del Monument a la Batalla de l'Ebre) i Tortosins pel Monument han registrat el matí d'aquest divendres, 14 de maig, a l'Ajuntament de Tortosa, la moció popular que demana la reinterpretació i el manteniment del monòlit franquista. Els dos col·lectius han avalat la moció amb 1.405 firmes, més del triple de les necessàries, i han destacat la celeritat amb què s'han aconseguit, només «amb el boca-orella i sense estridències». «La ciutadania ha tingut una resposta explosiva, estem molt contents», ha afirmat Joan Otero, portaveu de Corembe. La moció s'haurà de votar al plenari del mes de juny, però arriba en temps de descompte perquè Justícia preveu el desmantellament del monument en unes setmanes.

Otero ha defensat que «avancem en l'objectiu perquè es tingui en compte la votació del maig del 2016. En 10 dies, sense campanya, sense motivacions extres només de boca-orella, hem presentat les signatures que avalen la inquietud de la ciutadania que es reivindica en to de responsabilitat i sense cap estridència, perquè se'ns escolti». Corembe i l'Associació Tortosins pel Monument defensen que cal respectar els resultats de la consulta del 2016, on van votar més de 5.000 veïns de Tortosa, un 68% dels quals van  votar a favor  de reinterpretar el monument franquista.

Així doncs, la moció ja ha estat registrada aquest divendres i els grups municipals la votaran al proxim plenari. «Ells decidiran, s'ha de reglexionar i l'objectiu és sumar per Tortosa i no veiem res dolent en què se'ns pugui escoltar», ha declarat el portaveu de Corembe.