Pas alternatiu al túnel d'Horta de Sant Joan

La reobertura de la carretera d'Horta i Arnes satisfà els alcaldes i el sector turístic

Durant els trenta dies que la via ha estat tallada s'ha reduït l'afluència de visitants a la zona

Aquest divendres a la tarda ha reobert al trànsit la carretera T-333, l'eix viari Horta de Sant Joan - Prat de Comte (Terra Alta), tancada des de fa just un mes per les fissures detectades en el fals túnel de la via. Els alcaldes estan satisfets amb la celeritat que el Departament de Territori ha adequat un desviament provisional mentre no es resol quin és l'origen del trencament del túnel i es repara.

L'últim mes el trànsit s'ha desviat per l'eix viari Horta de Sant Joan-Gandesa-Xerta (T-334, TV-3531, C-43 i C-12), un trajecte d'una hora o més, gairebé el doble del que costa per arribar a Tortosa per la T-333. Durant els trenta dies que la carretera ha estat tallada s'ha reduït l'afluència de visitants a la zona, un fet que preocupava els restauradors i el sector turístic, ja que ha coincidit amb l'inici de la temporada d'estiu.

A finals de juliol, el Departament de Territori ha convocat els alcaldes per explicar-los les opcions que estudien per reparar el fals túnel.

«Una artèria molt important» per als pobles del sud de la Terra Alta i el Matarranya

La T-333 és la carretera principal per enllaçar des d'aquests municipis amb la zona del Baix Ebre i l'autopista A-7, un fet que la converteix en «una artèria molt important» per als pobles del sud de la Terra Ata i el Matarranya (Aragó). Com ha apuntat l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Jordi Martín, el pas alternatiu s'ha adequat «molt ràpid».

Així, ha calgut assegurar amb malles metàl·liques els talussos del nou tram, que ressegueix l'antiga carretera, i s'han habilitat dos carrils en cada sentit per on podran circular tota classe de vehicles. «Estem a inicis de juliol i ja està condicionat i han reduït els dies que ens havien dit al principi. Ho valorem molt positivament», ha destacat Martín.

L'alcalde d'Arnes, Joaquim Miralles, ha agraït que «el Departament hagi fet la feina que se'ls va demanar» i en uns tempos que els satisfan. «S'obre abans del dia que es va dir», ha remarcat.