Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de la piscina municipal de Sant Carles de la Ràpita, reoberta aquest dilluns

Les piscines esportives i recreatives reobren a l'Ebre amb molta demanda i una bona resposta dels usuaris

Els municipis debaten com obrir les piscines d'estiu i les comunitats de veïns estableixen torns i limiten l'aforament

Pla general de la piscina municipal de Sant Carles de la Ràpita, reoberta aquest dilluns
Imatge de la piscina municipal de Sant Carles de la Ràpita, reoberta avui dilluns | ACN

Algunes piscines esportives i recreatives han reobert aquest dilluns, amb la fase 3 de la desescalada a les Terres de l'Ebre, amb una bona acceptació dels usuaris que recelaven per poder usar de nou aquestes instal·lacions. A Tortosa (Baix Ebre), al Complex Esportiu Win, s'ha fregat el màxim del nou aforament, limitat al 30% de la capacitat de la piscina i s'espera una important afluència aquesta tarda per les peticions rebudes de cita prèvia. També ha reobert la piscina recreativa de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) mentre els municipis debaten com obriran les piscines recreatives d'estiu, o si ho faran, i les comunitats de veïns que en comparteixen també han establert torns, han limitat l'aforament o han contractat socorristes que ho gestionin.

El Complex Esportiu Win de Tortosa ha anat obrint serveis gradualment. La setmana passada es van recuperar les classes dirigides al gimnàs i aquest dilluns ha reobert la piscina esportiva i les classes a l'aigua. Sempre cal reservar hora i la web s'ha adaptat per facilitar-ho. «També per telèfon s'atén a l'usuari matí i tarda per fer les reserves sobretot per la gent gran que no sap accedir a la nova plataforma», ha explicat Jesús Martí, gerent de Tortosa Esports. La resposta dels usuaris està sent molt positiva, sobretot un cop adaptats al nou mètode per demanar cita prèvia. «A primera hora, la piscina ja estava plena, la gent té moltes ganes. Aquesta tarda també estarà plena i creiem que cada vegada anirà més», ha apuntat Martí.

El servei es limita a natació lliure —no hi ha classes de natació— i classes d'aquagym, amb molta demanda entre la gent gran. L'aforament de la piscina es limita al 30% —uns 40 usuaris dels 120 que hi poden nedar a la vegada. Es donen hores per torns i es pot nadar una hora. Entre els torns la instal·lació deslliura mitja hora per implementar les mesures de seguretat i desinfecció.

També s'ha reobert la piscina esportiva i recreativa de la Ràpita i s'ha de reservar hora. «Feia molta falta perquè la tenim oberta gairebé tot l'any i la gent preguntava quan podrien venir a nadar, així que coincidint amb la fase 3 i amb les mesures de seguretat que fan falta ja hi ha gent que ha pogut gaudir de la instal·lació avui», ha explicat la regidora d'Esport, Àngela Reverté. A la piscina de la Ràpita, s'ha establert un circuit d'entrada diferenciat del de sortida, es pot nadar individualment a un carril o compartir-lo si els nadadors són membres de la mateixa família —fins a 4 usuaris. Els vestuaris estan tancats. «Som conscients que s'ha de fer un ús raonable i està anant molt bé», ha explicat Reverté. La instal·lació té una mitjana d'un centenar d'usuaris diaris i 200 abonats. La resta d'instal·lacions esportives del municipi també obren amb limitacions i reserva per gestionar l'ús.

«Hi havia ganes de piscina» 

Joan Vicent Blasco és un dels usuaris habituals que avui ha pogut tornar a gaudir-la. «Des de la fase 2 anàvem preguntant i fent un mica de pressió perquè hi havia ganes de piscina», ha reconegut. L'època més dura del confinament diu que es va resignar a fer esport a casa, sense practicar la natació, però va anar recuperant l'hàbit quan s'ha permès els banys al mar i la platja. Blasco ha celebrat poder tornar, per fi, a la piscina tot i les restriccions i mesures de seguretat. «S'està fent un esforç molt gran per part de tots, amb mesures molt extraordinàries i necessàries i és un esforç que se li ha de reconèixer a les administracions i que s'agraeix molt», ha remarcat.

D'altra banda, els municipis ebrencs que tenen piscines recreatives per a l'estiu encara es debaten com podran gestionar-ne l'obertura, que se sol fer pels volts de Sant Joan. Tenen clar que els aforaments s'hauran de limitar però segueixen treballant per ajustar el nombre de socorristes i de vigilants que s'exigeixin, així com les desinfeccions, i que podria disparar el cost de manteniment d'aquestes instal·lacions municipals, habitualment deficitàries per als ajuntaments. Les comunitats de veïns que tenen piscines comunitàries, també han acordat limitacions d'aforament, banys per torns, i en alguns casos s'han plantejat la contractació de socorristes que gestionin la instal·lació encara que per les dimensions dees les piscines no sigui un servei obligatori.