Pla general d’un agent cívic i d’un vehicle accedint a la platja del Trabucador en el primer dissabte de la nova regulació

Les restriccions que hi haurà per entrar al Trabucador i al Delta per Setmana Santa

Tornen els controls d'accés als espais dels parcs naturals que es van instaurar durant el passat estiu

L'arribada de les vacances de Setmana Santa ha suposat que algunes zones naturals protegides de les Terres de l'Ebre recuperin les limitacions d'accés que ja es van registrar durant el passat estiu. En aquest sentit, al Parc Natural dels Ports, l'Ajuntament d'Arnes, a la Terra Alta, regula de nou l'accés, amb aparcament de pagament, als Estrets i al Toll de Vidre.

Al Trabucador, al Parc Natural del Delta de l'Ebre, l'Ajuntament de la Ràpita ha recuperat aquests dies de Setmana Santa les mesures de control i organització de la mobilitat, seguint el model que van fer servir el passat estiu. En aquest sentit, els vehicles que accedeixen a la zona han d'aparcar en alguna de les tres zones habilitades, alhora que es prohibeix la pernoctació i l'accés rodat durant la nit.

Per tal de dur a terme a això, el consistori rapitenc ha previst que diversos cossos policials controlin i vigilin l'espai durant tota la jornada.

L'objectiu de la limitació al Trabucador vol evitar «la sobreocupació» d'un espai fràgil

L'objectiu d'aquestes mesures al Trabucador, tenen l'objectiu d'evitar «la sobreocupació» d'un espai que es considera molt fràgil, evitant les imatges que es van poder veure la passada Setmana Santa, amb una multitud de cotxes que van envair la zona. Seguint el model estival, s'han habilitat tres zones d'aparcaments i es controlaran les conductes dels visitants «per evitar les que no siguin adequades a l'espai natural».

En aquest sentit, l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha assenyalat que «entenem que aquesta temporada la gent és coneixedora de la nova realitat de mobilitat i ordenació del Trabucador i estem convençuts que amb el civisme de tots i els controls policials, tindrem una ocupació òptima».

Controls d'accés al Toll Blau i al Toll de Vidre al terme municipal d'Arnes

Per la seva banda, l'Ajuntament d'Arnes ha decidit regular l'accés als rius Estrets i Algars, amb aparcaments de pagament limitats aquesta Setmana Santa. Des del passat dissabte i fins Diumenge de Pasqua, els accessos al Toll Blau i el Toll del Vidre estan controlats per dos vigilants. El preu per aparcar a la zona habilitada cal abonar cinc euros els cotxes, deu les autocaravanes i dos les motos.

L'estiu passat, durant el mes i mig en què es va aplicar la regulació, els aparcaments d'Arnes als Ports van acollir uns 4.500 vehicles. L'alcalde del municipi, Joaquim Miralles, ha explicat que «volem veure si ara, que és temporada de visita, no de bany, la gent veu igual de bé la regulació per anar a passejar i fer senderisme, però deixant els vehicles en llocs habilitats i cuidats».