Pla general aeri de zona boscosa cremada a l'incendi de la Ribera d'Ebre i de zones agrícoles sense cremar.

La Ribera d'Ebre demana seguir amb els Plans d’Ocupació per a la neteja de la zona cremada l'any passat

Els 64 contractes impulsats pel Consell i l'Ajuntament de Flix a través de Treball acaben el 29 de desembre

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre demana que continuïn els Plans d'Ocupació desenvolupats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per netejar i desbrossar la zona cremada fa dos estius. Divendres passat, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i els presidents dels consells comarcals de les Terres de l'Ebre van mantenir una reunió de treball per coordinar les polítiques actives d'ocupació i el desenvolupament econòmic de les comarques ebrenques. En el marc d'aquesta trobada, la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim va fer la petició de la continuïtat dels 64 plans d'ocupació.

A principi d'aquest any, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i l'Ajuntament de Flix van contractar 64 persones a través dels plans d'ocupació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Així, al gener, el Centre d'Empreses de Flix va acollir els cursos previs de formació (de 100 hores) que van acabar al febrer. Des de llavors i fins al pròxim 29 de desembre els treballadors han contribuït a consolidar la prevenció d'incendis i la bona gestió de boscos i zones agrícoles.

Ara, però, des del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre es treballa perquè els plans es puguin allargar fins al 2021. «Hem iniciat converses amb el Departament, per valorar les possibilitats de mantenir el contractes. I en el cas que això no sigui possible, ens agradaria que com a mínim els treballadors puguin acabar el mòdul formatiu per obtenir el certificat de professionalitat de peó forestal», ha explicat Gemma Carim. Aquest 2020, el Departament de Treball haurà invertit 1.600.000 euros en els Plans d'Ocupació.