Exterior de l'Hospital Comarcal d'Amposta

Salut crea un «gabinet de crisi» per gestionar la pandèmia de Covid-19 a les Terres de l'Ebre

Als hospitals ebrencs hi ha 91 pacients ingressats per coronavirus, setze dels quals a l'UCI

Un «gabinet de crisi» gestionarà diàriament els recursos sanitaris a les Terres de l'Ebre per fer front a l'expansió de la pandèmia de la Covid-19. El Departament de Salut ha anunciat aquesta mesura davant l'actual situació epidemiològica, les dades d'ingressos i la disponibilitat de llits als hospitals del territori. El gabinet, amb membres de la Regió Sanitària, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), la direcció de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i la direcció de l’àrea de serveis assistencials del CatSalut, es reunirà diàriament per gestionar i prendre decisions sobre recursos assistencials, fluxos entre els diferents recursos i les mesures per aturar la pandèmia d'acord amb l'estratègia el Pla de Contingència Territorial.

Segons dades del mateix Departament de Salut, aquest dimarts 91 persones estan ingressades per Covid-19 als centres ebrencs. Setze pacients positius es troben ingressats a l'UCI de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i 22 més a planta. A l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre els ingressats són sis, vint a l'Hospital Comarcal d'Amposta i disset al de la Santa Creu de Jesús. La pandèmia també afecta especialment al col·lectiu de treballadors sanitaris dels hospitals, amb 70 casos positius i 89 en aïllament.

Pel que fa a la situació de les residències de la gent gran, a Gandesa hi ha disset usuaris positius i 5 professionals positius; a la de Sant Miquel Arcàngel de Tortosa set usuaris positius i un professional infectat; a Natzaret de Móra d’Ebre sis usuaris positius i tres professionals també afectats. A la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita s'ha arribat als 62 usuaris positius i divuit treballadors mentre que a la llar l’Àngel Amposta es mantenen vuit positius.