Pla general d'un tècnic carregant el dipòsit de l'helicòpter que fa els tractaments amb BTI contra les larves de mosca negra al riu Ebre

Aquest dimarts es fa el sisè tractament contra la mosca negra al riu Ebre

El COPATE preveu fer una setena actuació enguany, una més que l'any passat

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) farà aquest dimarts el sisè tractament per controlar la població de mosca negra al riu Ebre. Enguany hi ha previstos set tractaments, un més que l'any passat. Aquest dilluns els tècnics han fet els mostrejos previs, analitzant la densitat de larves que hi ha als macròfits del riu amb l'embarcació de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre.

Aquest dimarts, des d'un helicòpter, s'abocaran 2.100 litres del producte biològic BTI en set punts del riu, entre Ascó i Tortosa, i dimecres es farà un altre mostreig per comprovar l'eficàcia del tractament.

Aquesta és la segona campanya consecutiva que el tractament contra la mosca negra es pot començar a principi d'any de manera que es garanteix que sigui més efectiu perquè s'ataca la primera generació de larves abans que es converteixin en adults i s'eviten problemes de salut pública a l'estiu.

El pressupost del COPATE per combatre la mosca negra i el mosquit és d'1,3 milions d'euros, la meitat finançats per la Generalitat i la resta per la Diputació de Tarragona i els ajuntaments del Delta.