Imatge d'arxiu del subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté

Un càrrec del PSC construeix una casa de 40 m² en un magatzem a tocar d'un parc natural

El subdelegat del govern, Joan Sabaté, assegura que ja ha adaptat l'espai a les exigències de l'arquitecte municipal de Roquetes

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha rebut una comunicació de l'Ajuntament de Roquetes en què l'insta a modificar el magatzem que ha construït en una finca de la seva propietat a tocar del parc natural dels Ports. En aquest sentit, el consistori ha constatat l'existència d'elements que doten la construcció «d'ús residencial».

La notícia l'ha avançat aquest dijous el diari 'La Vanguardia', que ha explicat que l'autorització de la Comissió Territorial d'Urbanisme de les Terres de l’Ebre, fa poc més d'un any, era per a «la construcció d'un magatzem/rafal destinat a l'ús de silvicultura; per a guardar els utensilis per a la neteja del sotabosc».

La construcció «no sembla un magatzem agrícola»

En aquest sentit, segons el citat mitjà, l'Ajuntament de Roquetes va tenir coneixement el passat 26 d'agost que l'obra executada a la finca «no sembla un magatzem agrícola, amb finestres i una antena parabòlica que no figuren en el projecte». En aquest sentit, el consistori considerava, després d'una inspecció, que «les obres no s'ajusten al projecte presentat davant la Comissió d'Urbanisme».

La resolució signada per l'alcalde de Roquetes, Paco Gas, afegeix que la construcció inclou «finestres en façana; il·luminació externa; instal·lació d'antena parabòlica; obra elevada del sòl que fa que l'accés es faci per uns graons; i distribució interior amb un entresolat, per a ús residencial (cuina-menjador, habitació-dormitori, bany, escala i entresolat)».

En aquest sentit, el decret assenyala que la llicència atorgada en el seu dia no permet autoritzar les obres, ja que «els canvis són manifestament il·legalitzables». Fonts municipals consultades per 'La Vanguardia' han assenyalat que si l'obra no s'adequa a la llicència de magatzem agrícola s'obrirà «un expedient de disciplina urbanística».

Sabaté assegura que ha executat els canvis exigits per l'arquitecte municipal

Joan Sabaté, en declaracions al citat mitjà, ha explicat que disposa de llicència per a les obres i que ha respectat la volumetria autoritzada de 45,40 m². Així mateix, el subdelegat del govern espanyol ha afegit que ha tancat les finestres i que ha eliminat la distribució interior, tal com li va exigir l'arquitecte municipal.

En aquest sentit, Sabaté ha assenyalat que «és cert que en fer la construcció havíem introduït algun canvi pensant que es podria acceptar. Però l'Ajuntament m'ha requerit que m'ajusti estrictament al que era el projecte i així ho hem fet». El subdelegat del Govern ha afegit que l'espai «és per a poder tenir coses guardades i per a poder-nos resguardar si ens quedem a dinar».

Sabaté ha afegit que pròximament presentarà davant la Comissió Territorial d'Urbanisme de les Terres de l’Ebre una petició per a legalitzar l'antena parabòlica, una estufa de llenya i un entresolat. La finca, qualificada de sòl urbà no consolidat, només permet la construcció d'un magatzem agrícola de caràcter provisional.