Desperfectes de la tempesta en un camp d'oliveres de les Terres de l'Ebre

Les Terres de l'Ebre viuen una tempesta violenta que causa molts danys

La neu també ha arribat als Ports

La forta tempesta d'aquest dimarts ha causat danys en alguns punts de les Terres de l'Ebre, sobretot al Baix Ebre i al Montsià. L'acumulació d'aigua, acompanyada de calamarsa i fortes ratxes de vent, han malmès nombrosos conreus de la zona.

A més d'aquests fenòmens meteorològics, també s'ha viscut la primera enfarinada als Ports. 

Danys als conreus de l'Ebre

El temporal està passant factura a la zona ebrenca. Les conseqüències de temps han provocat destrosses a conreus d'olivera i ha inundat camps d'arròs. A més, també s'han trencat branques i es va endur les olives que estaven a terra per plegar. 

A l'Ametlla de Mar es va viure una mànega de vent. Això va provocar importants danys en tanques, camins, pistes forestals i accessos a les finques del municipi. L'esclafit va sortir de la urbanització Roques Daurades, va travessar l'N-340 i l'antiga nacional fins al límit amb el terme del Perelló.

El sindicat Unió de Pagesos (UP) també alerta que la inundació als camps d'arròs provoca un aiguabarreig que pot facilitar la dispersió de la plaga del caragol maçana. Si deixa de ploure i s'assequen els camps de pressa, no es preveu afectacions als cítrics.
 

La valoració dels danys als camps d'arròs i les seves infraestructures encara no s'ha pogut fer de forma acurada. «S'intueixen desperfectes» però caldrà esperar uns dies per accedir a les finques. Quant als cítrics, si no plou molt més i els camps s'eixuguen aviat, no es preveuen «problemes». Tot i això, hi ha camps i finques inundades.

El sindicat demana amb urgència que els ajuntaments reparin camins i infraestructures i que el Departament d'Acció Climàtica faci «una valoració ràpida i acurada» dels danys per poder indemnitzar «de manera justa» la pagesia i aplicar mesures, com l'adequació de la fiscalitat de l'IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin.
 

Enfarinada als Ports

La neu s'ha vist en diversos punts elevats de Catalunya. En les últimes hores, també s'ha viscut una nevada a les Terres de l'Ebre, en concret, als Ports, on ha agafat un cert gruix. 

L'estació meteorològica automàtica del parc natural dels Ports ha mesurat 21 centímetres de neu.

Per aquest motiu, la Diputació de Tarragona ha començat treballs al territori. Ha engegat les màquines dels equips de carreteres per garantir la seguretat a la xarxa viària de la zona i alertar que es tingui la màxima precaució al volant.