Un dels canals oberts pel Filomena a la barra del Trabucador, amb la badia dels Alfacs al fons

El temporal a l'Ebre torna a colpejar la barra del Trabucador

Quan la mar recuperi la calma, s'avaluarà l'estat de l'istme

El temporal  d'aquest dilluns 22 i dimarts 23 de novembre ha tornat a deixar les Salines de la Trinitat sense accés per la  barra del Trabucador.

Manel Salvadó, director industrial d'Infosa, ha explicat en declaracions a l'ACN que l'istme «no es veu» a causa de l'estat de la mar, provocant que sigui impossible l'accés a la barra amb tractor o camió.

Els treballadors han hagut de sortir en barca

Els empleats d'Infosa que tenien el torn de nit i que plegaven a les sis de la matinada, han hagut de marxar en barca  després que hagin caigut 175 l/m2.

Els treballadors que els havien de rellevar, s'han hagut de quedar a casa  per petició expressa de l'empresa i està previst que aquells que tinguin el torn de matí del pròxim dimecres 24 de novembre, assisteixin en vaixell. 

Pessimisme en la producció 

Salvadó confia que els aiguats  no es reprenguin en les pròximes hores i ha dit que «si fa bo, aquesta tarda anirem a mirar en quina situació està», fent referència a la barra del Trabucador.

L'aiguat i l'onatge ha afectat greument a les instal·lacions d'Infosa, que en aquesta època de l'any no tenen sal, però «ha tornat a diluir salmorres  i això complica la producció per l'any que ve», ha assegurat el director industrial.

El temporal ha estat un nivell molt alt, que ha provocat que «acabés fent entrar aigua als dipòsits de les salines». No obstant això, al setembre, durant els aiguats que es van sofrir a les Terres de l'Ebre, l'afectació va ser especialment important, ja que era època de collita  i la producció es va veure afectada i limitada.