Imatge de les granges del grup Balfegó a la costa de l'Ametlla de Mar

Ja se sap d’on provenen les tonyines arrossegades pel temporal a les platges de l'Ebre

Són de les granges que el grup tonyinaire Balfegó té davant la costa de l'Ametlla

Ja se sap d’on provenen els centenars de tonyines vermelles que han anat arribant a les platges ebrenques i tarragonines els darrers dies després del pas del temporal Glòria per les nostres comarques. Els peixos son del grup tonyinaire Balfegó, especialitzat en la pesca, aqüicultura i comerç de tonyina vermella i que té diverses granges davant de la costes de l’Ametlla de Mar.

Just després del temporal, l’empresa va emetre un comunicat assegurant que el temporal no havia malmès les seves instal·lacions, almenys el que es podia comprovar des de la superfície. Ara bé, al difícil visibilitat sota l’aigua impedia comprovar l’estat de les instal·lacions en la teva totalitat. Un setmana després,  el grup tonyinaire ha pogut afirmar que els exemplars arrossegats pel mar són seus.  Segons els primers càlculs de l'empresa i els exemplars trobats a la costa,  el nombre de tonyines mortes «no és molt elevat», atès que «la majoria van escapar vives per la part superior de les instal·lacions pel fort onatge provocat per la borrasca».

En aquest sentit, preveu disposar de xifres aproximades sobre el volum de les pèrdues en el termini d'una setmana, un cop les condicions de visibilitat millorin i els bussos puguin constatar el volum de peix existent a les gàbies i el seu estat.

Quan les tonyines van començar a aparèixer a les platges del Trabucador, l’Ampolla, Sant Carles de la Ràpita, i fins tot a Salou, diverses persones van aprofitar per esquarterar i endur-se la carn dels peixos. Davant d’aquesta situació, les autoritats van demanar no emportar-se ni consumir la carn de les tonyines mortes, ja que «no són aptes per al consum humà», segons el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.