Tortosa modifica el POUM per instal·lar el servei de radioteràpia a l'Hospital Verge de la Cinta

El ple aprovarà aquest dilluns el trasllat de la zona verda on està previst l'edifici a una zona d'equipaments

El ple de l'Ajuntament de Tortosa té previst aprovar al vespre d'avui dilluns, 7 de gener, la modificació inicial del POUM que permeti ubicar el servei de radioteràpia a les instal·lacions de l'Hospital Verge de la Cinta. El govern municipal, segons ha precisat l'alcaldessa, Meritxell Roigé, planteja traslladar els 2.566 metres quadrats de zona verda en aquest espai a un solar de propietat municipal davant de l'antiga zona Betània que té la qualificació d'equipaments. El servei de radioteràpia es troba actualment al recinte de l'Hospital de la Santa Creu del nucli tortosí de Jesús.

Salut invertirà uns 3 milions d'euros

El Departament de Salut va anunciar ja fa uns mesos el seu trasllat i ja ha adjudicat l'assistència tècnica per redactar el projecte. Les instal·lacions se situaran dins d'un nou edifici oncològic amb un accelerador lineal de nova tecnologia per aplicar tots els tractaments radioteràpics. La previsió del Departament de Salut, segons va anunciar al setembre la consellera, Alba Vergés, és executar aquesta obra, amb una inversió al voltant dels 3 milions d'euros, entre aquest 2019 i el pròxim 2020.

D'altra banda, i també en l'àmbit urbanístic, el ple preveu donar el vistiplau definitiu a la modificació del pla parcial Temple Sud, entre la plaça del Bimil·lenari i la plaça de la Família, pel que fa a alineacions i alçades.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, serà la nova presidenta del Consorci d'Aigües de Tarragona
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, en una imatge d'arxiu   | ACN

 

El superàvit del 2017, per reduir l'endeutament

Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa, va anunciar el passat mes de novembre la destinació de bona part del superàvit de l'any 2017 a reduir l'endeutament de la capital del Baix Ebre. D'aquesta manera, els diners s'empraran per amortitzar els préstecs, assolint així l'objectiu de reducció de deute per sota del 60 per cent.