Exterior de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre

Tots els hospitals de les Terres de l’Ebre ingressaran positius per Covid-19

Fins ara concentraven els pacient crítics i aguts a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i els d’atenció intermèdia a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús

Tots els hospitals  de la regió sanitària de les Terres de l'Ebre ja acullen pacients amb Covid. Des d'aquest dimecres, en una nova fase del Pla de Contingència, s'ha decidit aplicar i, així, que tots els hospitals puguin admetre ingressos. Fins ara, tots els positius que havien de quedar-se a l'hospital es concentraven al Verge de la Cinta, mentre els que requerien atenció intermèdia anaven a l'Hospital de la Santa Creu de Tortosa. Davant la situació actual, la resta de centres ingressaran pacients Covid-19 positius.

L'aplicació del Pla de Contingència, en aquests moments també estipula que, en la mesura que sigui possible, tots els centres hospitalaris mantindran, de moment, l'activitat quirúrgica, sempre garantint la seguretat tant d'usuaris com de professionals. 

L'únic centre que des d'ahir no pot executar activitat quirúrgica és l'Hospital Comarcal d'Amposta, arran d'un brot detectat aquest passat dimecres. Un cop es tinguin els resultats dels cribratges  que s'estan fent avui, es prendran les mesures corresponents. A més, des d'ahir ja s'està anul·lant tota l'activat quedant operatives les urgències. En aquest sentit, es treballa per poder continuar mantenint l'activitat quirúrgica.

Pel que fa a la pressió assistencial de la Covid a les Terres de l'Ebre, a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa hi ha 16 hospitalitzat positius i 6 a l'UCI; l'Hospital Comarcal d'Amposta en té 6 d'ingressats; a l'Hospital de la Santa Creu n'hi ha 25 i d'aquests, 16, corresponen al brot detectat els passats dies; a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre n'hi ha 1.

Finalment, cal assenyalar que a la regió sanitària Terres de l’Ebre ja es disposen des d’aquesta setmana, els testos antigènicsràpids  que s’utilitzaran als hospitals d’aguts i als CAP que permeten tenir el diagnòstic en 20 minuts i que s’aplicaran a malalts simptomàtics. Aquests tests donaran una major agilitat en la confirmació dels resultats.