Pla general d'una dotació de Bombers treballant a l'entrada del polígon Valldepins d'Ulldecona el dia després dels aiguats

Ulldecona valora en 1,57 MEUR la reparació dels danys causats pels aiguats

El consistori ja ha traslladat a l'Estat la declaració d'afectacions per l'episodi

L'Ajuntament d'Ulldecona  ha valorat en 1,57 MEUR la reparació dels danys causats pels aiguats que van patir el passat 1 de setembre en infraestructures i equipaments de titularitat municipal.

Inclosos en els ajuts

Inicialment, el municipi no es trobava dins dels ajuts per la declaració de la zona catastròfica, on només es trobaven els pobles veïns d'Alcanar i Vinaròs, però finalment va aconseguir rebre la confirmació per veure's inclòs juntament amb els altres territoris.

Un cop dins, el consistori ha tramitat al govern la declaració d'afectacions.

42 camins danyats

L'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, en declaracions a l'ACN, ha explicat que els principals danys s'ubiquen en la xarxa de camins rurals. A més ha destacat els danys ocasionats a la séquia de la Foia, que recull les precipitacions de la zona del polígon industrial.

Un total de 42 camins són els inclosos en la llista que el consistori ha fet arribar a la subdelegació del govern espanyol situat a Tarragona. No obstant això, l'Ajuntament ha plasmat en el comunicat al mateix edifici, a la séquia de Foia, la depuradora d'aigües residuals, la biblioteca, l'oficina de turisme, un pàrquing i dues àrees de lleure.

Un reconeixement que ha trigat dos mesos

Els episodis  viscuts a municipis com Ulldecona o Sant Carles de la Ràpita per fi tindran solució. I és que després de més de dos mesos esperant, el govern espanyol ha declarat que ajudarà econòmicament a la reparació de les zones greument afectades. L'Estat haurà de signar un conveni amb la Generalitat que li permetrà fer efectius els recursos. 

Cal destacar que Ventura ha explicat que els propietaris d'habitatges, naus industrials o finques que no tinguessin contractada una assegurança tindran certes complicacions per rebre alguna ajuda.

L'alcaldessa s'ha mostrat satisfeta amb el conveni i ha afegit que «esperem que finalment la qüestió estigui encarrilada i tant Ministeri  com la Generalitat signin aviat el conveni perquè arribin els recursos als ajuntaments».

Altres institucions també han ajudat

Ventura ha volgut fer especial menció a aquelles administracions  que han realitzat inversions per reparar els danys generats a causa dels aiguats com el Departament d'Acció Climàtica o l'Agència Catalana de l'Aigua.

Aquesta última, ja s'ha reunit amb el consistori per garantir un nou  sistema d'evacuació de les aigües pluvials de la zona de Valldepins, una de les més afectades per les destrosses, amb nombroses naus i espais inundats.