Imatge d'una bicicleta amb una flor en primer pla

Next Generation: Una xarxa ciclable connectarà el pont d'Amposta amb Freginals

Aquest projecte suposarà una inversió de 700.000 euros

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) ha rebut 3 milions d'euros per als projectes presentats al programa extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions finançades dels fons europeus Next Generation. Amb 700.000 euros que corresponen a la comarca del Montsià, s'habilitarà una xarxa ciclista entre el pont d’Amposta i Freginals.

Amb aquesta via, es podrà incloure la ciutat i les Terres de l'Ebre en el programa Eurovelo, la xarxa de rutes que permeten recórrer tot Europa amb bicicleta. En aquest cas, Amposta es troba en el traçat de l'Eurovelo 8, que va des de Grècia fins a Cadis. El recorregut travessa la ciutat, entrant pel Pont Penjant, des de l’Avinguda Alcalde Palau fins a la rotonda de la Castellania, passant per la plaça del Mercat i l’Avinguda Santa Bàrbara.

En aquest projecte també s’inclou la transformació de la rotonda de la C-12 per enllaçar amb l’antiga carretera de Freginals, i adaptar aquest nexe viari al pas de bicicletes amb una rotonda adaptada per al pas de bicicletes i els cotxes. El traçat recorre l’antiga carretera passant per Favaret i pel costat de Temps de Terra.

Des de l'Ajuntament d'Amposta s'ha destacat que també que dins del tram corresponent al Baix Ebre, es lligarà el carril Camí Natural Via Verda del Carrilet de la Cava amb el pont Penjant d’Amposta. Així, amb la creació d’aquests pocs quilòmetres de carril bici, s’unirà Amposta i Tortosa per la banda del riu corresponent a la comarca del Baix Ebre.

«Un pas més en la idea de fer d’Amposta una cruïlla de camins pedalables»

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha afirmat que «amb l’atorgament d’aquesta subvenció es fa un pas més en la idea de fer d’Amposta una cruïlla de camins pedalables, un centre del cicloturisme on els ampostins i els turistes podran decidir on anar en bici, sempre unit amb vies protegides i preparades per a tal efecte».

El batlle ha afegit que «així al Camí de Sirga, que enllaça Amposta amb l’Illa de Buda passant per Sant Jaume, s’unirà la vall de Zafán que ens portarà fins a Roquetes i la Ràpita». En aquest sentit, Tomàs ha afegit que «també es projecta estar unit a Tortosa per l’altra banda de riu i Freginals i el centre de la comarca del Montsià amb l’Eurovelo 8. Un pas més per fer d’Amposta i les Terres de l’Ebre una destinació cicloturística de primer nivell».