Imatge d'un cel rogent

Cada acció compta. Tu fas el canvi!

Aprofitem el Dia Mundial d’Acció pel Clima per posar de manifest que el consistori reusenc està compromès amb l’emergència climàtica i també amb els compromisos acordats a la 1a Cimera Catalana per l’Acció Climàtica

Es calcula que la temperatura mitjana haurà pujat tres graus el 2050 a Catalunya a causa del canvi climàtic. De fet, l'increment entre els anys 2001 i 2018 ja va ser major del que indicaven les projeccions climàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) realitzades els anys 2010 i 2012.

 

Sense dubte, ens trobem davant d'uns efectes i uns riscos notables pels ecosistemes i els sectors socioeconòmics que en depenen, i en un moment clau per lluitar i treballar per a canviar la tendència actual.

 

Aconseguir mitigar, i fins i tot revertir, aquests efectes és responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres i no cal que esperem més per tal de fer el que estigui a les nostres mans. Aprofitem el Dia Mundial d’Acció pel Clima  per posar de manifest que el consistori reusenc està compromès amb l’emergència climàtica i també amb els compromisos acordats a la 1a Cimera Catalana per l’Acció Climàtica, amb l’objectiu que la nostra ciutat assoleixi la neutralitat de carboni el 2050.

A Reus ens comprometem amb el canvi

Les administracions públiques som les primeres que hem de donar exemple i fomentar i ajudar a la ciutadania a fer el pas i que s'involucri. I amb quines accions ho fem?

 

Des de la Regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient, aquests dies impulsem una campanya a peu de carrer per conèixer el grau de coneixement i d'implicació de la ciutadania amb la sostenibilitat, el clima i el medi ambient, proposant participar en un joc de preguntes disponible també a les xarxes socials municipals amb un díptic i el recull de vídeos del joc.

 

Des del consistori potenciem el consum d'energia renovable, i en aquest sentit hem fet diverses inversions encaminades al canvi de lluminàries de la via pública i de les dependències municipals per tipus LED. Respecte l'emissió de contaminants associats al transport, el consistori reusenc aposta per la renovació de la flota de transports cap a tecnologia elèctrica i de gas, més eficient i menys contaminant.

 

Moltes accions que podem emprendre són gratuïtes i d'altres, tot i requerir un esforç econòmic, a la llarga representen un estalvi econòmic. Des de l’Ajuntament, aquesta setmana hem donat a conèixer el projecte pilot per desenvolupar una comunitat energètica d'autoconsum d'energia fotovoltaica a l’entorn del Barri Gaudí i impulsem un incentiu fiscal, amb una rebaixa del 50% de l’IBI, per incentivar la ciutadania en l'aposta per les energies renovables

 

Tot plegat, una suma d'esforços en benefici del planeta i el medi ambient que en definitiva és la casa de tots. I tu, què fas? T’hi sumes? Tu fas el canvi!

 

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient
Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient | Cedida