Una barraca de pedra seca al Montmell.

Al Baix Penedès no tot està perdut

«Molta gent pensava que amb un president d’ERC la cosa canviaria, però no ha estat així».

Aquesta setmana ha ressorgit la polèmica, per enèsima vegada, de la relació entre el Baix Penedès i els pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

 

Un cop més, menystinguts i maltractats. Molta gent pensava que amb un president d’ERC la cosa canviaria, però no ha estat així.

 

Aquest fet demostra que el tema del Baix Penedès el menysteniment pressupostari és un tema transversal, i que si no ens organitzem des de la comarca, amb unitat i estratègia compartida, tot seguirà igual.

 

Però avui no us vull parlar d’això. No em vull fer meu un discurs victimista i que veu el Baix Penedès com un simple territori perifèric sense personalitat, identitat ni futur. El Baix Penedès no és així, no és això.

 

Us vull parlar de futur, d’oportunitats, de jovent, del futur del Baix Penedès i les seves persones.

 

Dimecres vam presentar un projecte de “Miradors del Baix Penedès”, un exemple del que denuncien a les xarxes els que sempre diuen que el Consell no fa res, que no sabem treballar en equip... aquest cop ho hem fet, i s’ha de fer valdre. Però tampoc us vull parlar del projecte en si.

 

Vull parlar del projecte pel valor afegit que hi ha al darrere, un valor afegit 100% baixpenedesenc. Un projecte elaborat, supervisat i coordinat pel Robert Vallès de La Bisbal del Penedès. Un jove geògraf de la comarca, aficionat a la bicicleta i als esports, amb un alt coneixement del territori. Un coneixement que es transforma en estima, en voluntat de divulgació i al final, en la feina ben feta.

 

Ens hem de sentir orgullosos d’aquesta generació de baixpenedesencs i baixpenedesenques que puja, que seran els que agafaran el relleu i els que hauran de garantir que la penedesitat, en aquest cas  la baixpenedesitat, és a dir, la manera d’entendre el món i la vida, vista des del Baix Penedès, perduri al llarg del temps, com fruit del llegat dels nostres avantpassats i resultat d’un procés vital de relació amb la terra que hem de ser capaços de transmetre a les generacions futures.

 

No tot està perdut al Baix Penedès, el Robert i la seva generació són dignes del futur que ens espera.

 

Gràcies, Robert per la feina feta i perquè amb tu també hem après coses.

 

A disposar.