Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Lluitar contra el desordre

Lluitar contra el desordre

Fer endreça de la part que cadascú atresora pot disminuir aquesta sensació de caos externa

Lluitar contra el desordre
El desordre físic té correlació amb el desordre mental. | Andrea Piacquadio

Què et ve al cap quan et dic treball, ara, en aquests temps de tardor pandèmica? Potser estrès, noves normes, revolució digital, contínua adaptació, teletreball, automatització, conciliació…

 

Si el món ja estava accelerat, immers en canvis incessants, en aquests moments, a nivell digital, ja tenim el que hauria d’haver vingut en 5 anys, així ho diuen els experts!

 

Aquesta situació ens afecta a la nostra salut física, mental i emocional. Tot i així seguim endavant! Pot ser ara, agraïm més que mai, la feina que tenim o que aconseguirem.

 

Llavors, què podem fer, ara, per sentir-nos millor en el dia a dia?

 

En moments de caos, cal posar ordre i quina oportunitat que ho puguem fer, a nivell individual, en el lloc on passem tantes hores al dia, a l’escriptori de casa o a l’espai de la feina on tenim l’ordinador, aquest seria el primer pas: organitzar el nostre món laboral físic i digital.

 

Qui més qui menys, tots i totes, hem vist en algun moment com la nostra taula acumula papers sense gestionar, com les safates d’entrada del correu s’omplen d’emails, com els arxius digitals es queden a l’escriptori o en una carpeta sense arxivar, com les agendes s’omplen de cites, tasques, reunions urgents…

 

Si parem atenció i reservem una part del dia a fer una organització general aconseguirem augmentar la nostra productivitat i eficiència. A més a més de baixar els nivells de cortisol, els causants de l’estrès.

 

Hi ha estudis que corroboren que el desordre té un impacte negatiu a les nostres vides. I si ens posem a endreçar el nostre desordre particular?

 

En primer lloc, cal ser conscients de tot el que cal endreçar: material i no material (l’intangible, tot allò que és digital) i posar una data de finalització per aconseguir-ho.

 

Del teu material, creus que pots desfer-te i organitzar, en gran mesura, del següent? Manuals, informes, documents, elements de papereria i objectes que et calen per fer la teva feina, objectes personals...

 

Del món digital cal parar atenció, principalment a les següents categories: documents digitals, correus electrònics i contingut que tenim en el mòbil.

 

Organitzar fins aquí ens permet arribar a algunes conclusions i modificar, per tant, els nostres hàbits i rutines. Aquesta és l’idea.

 

I ja que parlem de tasques, també farem una auditoria de tot el que fem per centrar-nos en les tasques prioritàries, aquelles que tenen sentit a mig i llarg termini per l’empresa.

 

Diuen certs estudis que durant la jornada laboral, anem fent les coses que sorgeixen, que anem apagant focs a més de conviure amb les interrupcions. Es fa difícil doncs, aconseguir fer el que teníem previst a primera hora de la jornada.

 

Parar atenció a la nostra gestió del temps professional no solament ens beneficiarà dins l’empresa en els resultats que presentem als altres sinó que aquest hàbit ens farà valorar molt el temps de qualitat que passem fora de la feina.

 

Fer endreça de la part que cadascú atresora pot disminuir aquesta sensació de caos externa i sentir que el nostre dia a dia, en termes de responsabilitat laboral, està controlat.

 

Anant més enllà, de segur que notaràs altres canvis, ja que quan endrecem fora, d’alguna manera endrecem la nostra manera de fer, ens clarifiquem les idees i podem prendre més bones decisions.

 

 

Yolanda López García és Coaching Personal a Calmavital.com