Neus Segrià

Neus Segrià, compromís amb l'art

Segrià ens deixa una trajectòria marcada per l’exigència en la seva tasca creativa, per la generositat en la seva tasca docent i per l’estima que va demostrar a la ciutat i a les persones

Ara fa poc més de dos anys, el 7 de març de 2019, en plena commemoració del Dia Internacional de la Dona, vam celebrar l’acte de descoberta del retrat de Neus Segrià que forma part de la Galeria de Fills Il·lustres de la Ciutat en reconeixement a la seva obra artística.

 

Filla Adoptiva de Reus  des del juny de 2018, Neus Segrià ens deixa una trajectòria marcada per l’exigència en la seva tasca creativa, per la generositat en la seva tasca docent i per l’estima que va demostrar a la ciutat i a les persones. Ho sabem els que la vam tractar de prop, i ho va demostrar sempre amb la seva disposició a col·laborar en iniciatives de ciutat, encomanant-nos el seu entusiasme a l’hora de tirar els projectes endavant.

 

El 2007, el Museu d’Art i Història de Reus li va dedicar una exposició antològica on vam poder resseguir els resultats de la seva recerca artística, que va iniciar de ben jove al taller de l’artista reusenc Pere Vidiella i que la va dur a interessar-se per tècniques i tradicions d’arreu del món i a aprofundir en el coneixement de l’ofici de ceramista. Aquest coneixement profund de les tècniques i la seva sensibilitat extraordinària li van permetre fer de la ceràmica un univers d’expressió que va saber modelar amb un estil propi, i que li ha valgut el reconeixement internacional. La seva obra ha estat present en mostres tan prestigioses com el Saló de Tardor a París, Alemanya i l’Argentina o, el 2001, a l’Exposició Mundial de Ceràmica de Corea, i ha estat reconeguda amb guardons com la Carta de Mestre Artesà de la Generalitat de Catalunya o el títol de Membre d’Honor del Museu d’Art Hispànic i Llatinoamericà de Florida i del Museu d’Art Contemporani de Sant Francisco.

 

Avui, la notícia de la seva mort ens omple de tristor. Li diem adeu reiterant el reconeixement al seu compromís amb l’art, expressat ara i sempre en la plenitud del seu llegat artístic, i evocant el record entranyable i proper de la seva amistat.

 

Per tot això i més, gràcies, Neus.

 

 

Carles Pellicer i Punyed és l'alcalde de Reus