La plaça Vella del Vendrell.

Un punt d’inflexió en la transformació social i urbana del Vendrell

Un balanç de tres anys de govern municipal

Aquesta setmana es compleixen tres anys de la meva investidura com a alcalde i, per tant, pertoca fer un balanç de l’acció del govern municipal i del compliment dels objectius marcats per a l’actual mandat.

 

Tot i la situació complicada que ens ha tocat viure a causa de la pandèmia, hem aconseguit un punt d’inflexió en la transformació social i urbana del Vendrell. Després d’uns anys amb una inversió mínima per les limitacions a causa dels ajustos pressupostaris, que s’han hagut de fer per reduir l’endeutament municipal, des del 2019 ja s’han pogut fer inversions importants tant en l’àmbit de la cohesió social com de la territorial.

 

Pel que fa a iniciatives socials, hem impulsat la universalitat de P2 a les escoles bressol municipals amb una oferta de places gratuïtes per a tots els infants empadronats al Vendrell des d’aquest curs 2021-2022. Una altra gran acció social és la creació del primer parc d’habitatge públic per a lloguer social amb la signatura d’un conveni amb la SAREB per a la cessió de 20 habitatges, sobre els quals aviat signarem els primers contractes de lloguer social amb 20 famílies que tenien dificultats d’accés a un habitatge.

 

Respecte a la cohesió territorial, hem ampliat l’illa de vianants ampliant-la més enllà del nucli històric i que ben aviat tindrà continuïtat cap al Pont de França i el carrer de la Cristina Baixa. S’ha creat el primer carril bici amb un recorregut de 2 quilòmetres, que connecta l’estació de trens amb la zona escolar i esportiva. Un servei de bus a demanda permet donar servei de transport públic a tots els nuclis de població d’una forma eficient i sostenible. I a Coma-ruga s’està executant un gran projecte estratègic de creació d’un espai urbà que actuï com a centralitzador de la vida social i econòmica dels nuclis marítims, i que ajudi a aglutinar i consolidar la seva població. Una gran plaça pública ha estat el primer pas i ara s’està construint l’edifici Tabaris que esdevindrà un espai polivalent on hi haurà un museu, un hotel d’entitats, una oficina d’informació, una gran sala per acollir congressos i altres esdeveniments.

 

I encarem el futur amb els projectes per recondicionar i renatularitzar la Riera de la Bisbal i per crear un gran parc urbà al Botafoc, per als quals s’han sol·licitat subvencions Next Generation. A termini més curt, ben aviat s’iniciaran les obres de renovació de la pista d’atletisme, que comptarà amb vuit carrils, i es farà la substitució de la gespa artificial del camp de futbol municipal del Camí de Roda.

 

Tots aquests objectius assolits i els que estan previstos d’executar pròximament marquen un punt d’inflexió cap a un Vendrell  que avança en igualtat, transformació urbana i cohesió social i territorial.