Paisatge de vinyes al Penedès.

Vinyes verdes vora el mar...

«Quan parlen de sòl industrial, evidentment que els del Baix Penedès tenim tots els números per acollir allò que cap de les altres tres comarques vol».

No era això...

És evident que en cada proposta que fa un govern hi ha una reacció, en un sentit o en un altre, però ha de provocar una reacció. Aquesta reacció ens situarà en el lloc previst de les nostres intencions, que no sempre és l’esperat i acostuma a passar, perquè pot desencadenar reaccions i sortir el tir per la culata.

Fa pocs dies, la patronal del Penedès, coneguda amb les sigles de FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès), en un acte públic reclamava al Govern de la Generalitat més sòl per a activitat industrial, per poder atraure nous inversors i optar per una diversitat econòmica. Fins aquí molt bé, chapeaux!

El fet és que som el Baix Penedès i, ves per on, hi tenim molt a dir, i per tant, com a baixpenedesenca diré; al Baix Penedès tenim els dits pelats en diversitat.

Quan parlen de sòl industrial, evidentment que els del Baix Penedès tenim tots els números per acollir allò que cap de les altres tres comarques vol. No volen ser un magatzem, saben per què? Doncs perquè les mercaderies no tenen potes i no gasten. Resten emmagatzemades uns dies esperant un camió per ser traslladades qui sap on. És a dir, les mercaderies no gasten ni per un cafè.

Aquesta indústria és necessària, i tant, però també d’altre, i és aquesta la que volem falcar a la comarca. També volem més coneixement, recerca i innovació, perquè som un punt estratègic a Catalunya i dia rere dia augmentem la població. Per tant, que aquestes demandes que fan també estan a les seves mans. Si l’empres inverteix, la indústria creix, però ha de créixer bé i amb igualtat d’oportunitats dins del Gran Penedès.

Quan parlen de nous inversors es refereixen a l’empresa americana especialitzada en logística que ha comprat una nau molt important a la Bisbal del Penedès? Aquest tipus d’inversors ja els hi cedim tots. A part de biodiversitat... perdó, de diversitat, som generosos i generoses.

Senyors de la patronal, actuïn amb les eines que posseeixen, la inversió, però no facin política ‘low cost’.


 

Eva Mata i Senda és portaveu d'ERC el Vendrell