'14 de abril. La República' tornarà a veure's a TVE

Després de set anys, la nova directiva de RTVE ha aprovat el retorn de la sèrie que va ser censurada per motius polítics
Fotograma de la sèrie '14 de abril. La República' | RTVE.es

 

El director de ficció Fernando López Puig va parlar en nom de la nova Direcció General de RTVE per confirmar que La 1 de Televisión Española, durant la seva nova temporada televisiva, tornarà a emetre la sèrie '14 de abril. La República'. D'aquesta manera López Puig va acabar amb tots els rumors que havien sorgit al voltant d'aquesta ficció.

 

Tot sembla indicar que l'emissió de la segona temporada de la sèrie produïda per 'Diagonal TV' va ser impedida per la gestió de l'anterior govern del Partit Popular. L'últim capítol de la primera temporada es va emetre el 18 d'abril de 2011 i, des de llavors, no s'ha tornat a transmetre per televisió.

 

'14 de Abril. La República'

Aquesta sèrie està basada en l'època de la II República espanyola i mostra una relació d'amor entre una parella que viu a Madrid durant el regnat d'Isabel II i la transició cap al procés republicà.

 

El protagonista, Fernando de la Torre, està interpretat per l'actor Félix Gómez i la protagonista, Alejandra, per l'actriu Verónica Sánchez. La trama es basa en que Fernando ha d'escollir entre Alejandra o Mercedes, interpretada per l'actriu catalana Mariona Ribas.

 

La sèrie torna a TVE

Pel que sembla, la nova direcció de la cadena pública nacional ha escollit aquesta producció com a un nou símbol i asseguren que va ser censurada a causa de motius polítics. No obstant això, encara no es coneix quan començarà a emetre's la sèrie, ni en quina posició de la nova programació es trobarà.

 

A més a més, encara hi ha un altre problema, ja que fa massa temps que es va emetre la primera temporada. Segons López Puig, «són set anys els que hi haurà entre l'emissió de la primera i de la nova, per tant s'està estudiant la manera de reemetre tots els primers capítols i així refrescar la memòria dels espectadors».

 

Altrament, la nova direcció de Rosa María Mateo també vol donar més espai i molta més cobertura a totes aquelles produccions que, pel que sembla, van ser censurades per la gestió anterior. Tot i que no hi ha cap comunicat oficial, podrien tornar a la nova programació dissenyada per Mateo les ficcions 'Volveremos', 'La Conspiración' i 'Tres días de Abril'.

 

També et pot interessar...