Muntatge fotogràfic de Noemí Galera i els concursants d'Operación Triunfo 2

Mala maror al 20 aniversari d''OT': «Encara espero que em felicitis»

Dos exconcursants d''Operación Triunfo' han protagonitzat un moment molt tens

Aquests dies passats s'ha celebrat el 20è aniversari d''Operación Triunfo'. I és que va ser el 22 d'octubre del 2001 quan va començar a emetre's aquest programa que ja és història de la televisió.

Per aquest motiu, s'ha realitzat un directe durant 24 hores a les xarxes per celebrar-ho i pel qual han passat alguns dels concursants més rellevants de les diferents temporades. Però en concret, dos exconcursants han protagonitzat un tens moment: Ainhoa Cantalapiedra i Nika, totes dues de la segona edició.

L'origen del conflicte: un repàs per 'OT 2'

Després que diversos participants d''Operación Triunfo 1' intervinguessin en aquest directe, va arribar el torn de la segona edició. En aquest cas, els que van estar a plató amb Noemí Galera van ser Nika i Joan Tena.

El català va explicar que va llançar tres discos al mercat i que ara treballa com a programador d'un espai d'espectacles. La madrilenya, per la seva banda, va relatar que va desenvolupar una carrera en solitari amb el seu nom i que va llançar dos àlbums discogràfics. En 2012 va decidir provar sort en un grup i des de llavors és solista de 'Münik', amb el qual té diversos discos.

Després d'aquestes dades, es van unir a la conversa mitjançant videoconferència Tessa, Elena Gadel, Enrique Anaut, Hugo Salazar i Ainhoa, la que va ser guanyadora.

Junts van recordar algunes de les anècdotes de l'edició i, entre aquestes, hi va haver l'accident que van patir alguns a plató quan una de les escales es va moure i va provocar la caiguda de diversos cantants.

Tot seguit, es van emetre diversos vídeos que van ser un repàs pels millors moments de l'edició. I en aquests es va poder veure l'instant en què Cantalapiedra es proclamava guanyadora, després de pronunciar-se el seu nom per Rosa López.

Ainhoa Cantalapiedra, guanyadora d''OT 2', carrega contra Nika

Les imatges que es van emetre en aquest especial d''OT' d'Ainhoa ens van tornar a recordar diverses coses. Primer, que el duel final el va viure amb Miguel Nández. Segon, que en ser anunciada com a triomfadora hi va haver companys que no ho van celebrar especialment.

En efecte, es va poder veure que dues amigues d'aquell es van quedar callades, van posar 'cares' i no es van aixecar immediatament per felicitar la guanyadora. Aquestes van ser Nika i la cordovesa Vega.

La basca va llançar la seva primera indirecta a la madrilenya dient: «Me'n recordo molt bé d'aquell dia, dels que van venir a felicitar-me i dels que no. S'hi veu».

La madrilenya en recordar aquest moment no va dubtar a explicar el perquè de la seva actitud: «A mi em van donar molta canya per la cara que vaig posar en aquell moment. La vaig posar no perquè no m'alegrés que guanyés ella sinó perquè donava per fet que guanyaria Miguel».

Davant d'aquesta explicació, Cantalapiedra va decidir intervenir-hi. I ho va fer per donar-li un absolut 'zasca' a la seva companya exposant: «Quan ens veiem, em fas una abraçada i em felicites. Que encara ho espero».

D'aquesta manera, va deixar en evidència la madrilenya, ja que va mostrar que gairebé 20 anys després segueix sense donar-li l'enhorabona pel triomf. Un moment de tensió que realment no va agradar a Nika, per la cara que va posar, i que va deixar callat tothom. Però, Noemí va posar punt final a la situació i va exposar que calia continuar.

Això sí, la triomfadora esmentada va donar un altre detall sobre la seva primera posició que va poder molestar al seu rival en aquesta tessitura. Les seves paraules van ser: «Per mi, Nández era guanyador també perquè tenia una veu increïble. Jo sé que ell pensava que guanyaria i li envio un petó».

«Aquell dia una cosa amb ell es va trencar i em sento en part culpable. Per mi és un campió igual que gairebé tota la majoria dels concursants», concloïa.