Els 35 personatges més divertits dels Simpson

A la popular Springfield hi viuen tota mena d'individus excèntrics i característics. Els coneixes?

Todos los personajes de los Simpson que más nos han hecho reír.
Els personatges de la mítica sèrie nord-americana que més ens han fet riure | Simpson Wiki

Aquesta família tan coneguda al món televisiu fa més de tres dècades que ens ofereix moments d'autèntica diversió. La majoria de la gent, de fet, se sap com a mínim alguna frase de qualsevol dels seus genials personatges.

Tot i que ja fa una temporada que demostren que els caldria descansar una mica, l'humor àcid del seu creador Matt Groening —que també s'ha vist en altres produccions com ara 'Futurama'— va aconseguir establir les bases de moltes altres sèries d'animació que es van fer després.

Els 5 personatges més rellevants dels Simpson 

Si encara hi ha algú que no sap qui són —una cosa que, de fet, és ben complicada—, la base dels personatges de la sèrie la formen:

1. Homer

Pare i cap de la família, és el principal eix que vertebra la sèrie i damunt seu s'hi viuen la majoria dels moments relacionats amb l'humor.

Els pares d'aquest personatge són l'Abe, que és un amant dels valors americans tradicionals, i la Mona, una activista contra el sistema establert que l'abandona quan és ben menut. Més endavant, quan va a l'institut, coneix la Marge, se n'enamora i finalment surt amb ella. Tot i que el principi de la parella no van ser fàcil —van viure molts problemes a nivell econòmic—, van saber tirar endavant i finalment van tenir tres fills.

Ell és qui protagonitza alguns dels moments més graciosos de tota la sèrie.

2. Marge

Una dona dedicada, que gaudeix amb la pintura i va haver de deixar de banda el seu somni per tal de tirar endavant la família. Ha treballat en diferents sectors, i fins i tot va fer de policia o de supervisora de seguretat a la central nuclear de la ciutat, tot i que no ha prosperat mai en cap d'aquestes feines i sempre ha acabat tornant a les tasques domèstiques. Segurament la Marge és un dels personatges dels Simpson que tenen més sensatesa, tot i que de tant en tant ha manifestat algun punt de bogeria.

3. Bart

El fill primogènit del clan, que no s'està mai quiet i sempre busca embolics. És un alumne molt problemàtic i una de les seves especialitats és treure de polleguera la senyoreta Edna Krabappel i l'Skinner, l'home que dirigeix la seva escola. A banda, causa un gran nombre de problemes als seus progenitors. Una de les seves amistats és en Milhouse i, algunes vegades, també ho és en Nelson Muntz, un pinxo inadaptat.

4. Lisa

És la filla mitjana dels tres de la família, i va néixer dos anys després que en Bart. És més intel·ligent que la majoria dels infants de la seva edat, i de ben petita ja va aprendre a tocar el saxo, cosa que li va fer descobrir una sensibilitat molt afinada per les arts. El seu respecte i afecte pels éssers vius fa que des de la temporada número set sigui una vegetariana convençuda, i la seva ètica i els seus ideals sempre estan per damunt de tot. 

5. Maggie

La més petita de la família, la Maggie, és un nadó de mesos. Tot i no parlar com la resta d'integrants de la sèrie, és un dels seus personatge més reconeguts, sobretot pel soroll característic que sempre fa amb el xumet.

Un dels records més afables que tenim de la sèrie és el capítol en què el pare de la família explica com va ser la nit en què es va concebre la petita Maggie i ens quedem amb la reacció que va tenir l'home quan va descobrir que la família passaria a tenir 5 integrants.

Llista de 30 altres personatges de la sèrie que ens encanten

A Springfield hi viuen tota mena d'habitants, i tot seguit veurem els personatges secundaris més rellevants de la sèrie:

6. Abraham Simpson

És l'avi de la família, que va haver d'ocupar-se de la criança del petit Homer quan la seva dona els va abandonar per tal de mirar de lluitar pels seus ideals. Ara està jubilat i viu a la residència de la tercera edat de la ciutat, amb altres avis com en Jasper. De tant en tant, pot gaudir de la companyia dels seus familiars.

Tot i que de vegades és difícil de tractar i esquerp, l'avi de la família és un pou de saviesa i gaudeix molt explicant anècdotes de la seva joventut, perquè ha presenciat alguns dels esdeveniments més significatius del segle XX.

7. Ned Flanders

És el veí que viu a la casa del costat de la família Simpson. Un cristià convençut que viu amb els seus dos fills, anomenats Todd i Rod, i que durant la temporada 11 es va quedar vidu. Té un caràcter molt afable que el seu veí posa a prova constantment, igual que la seva paciència, agafant-li eines que no li ha tornat mai i amb moltes altres situacions d'allò més inversemblants. Ara bé, el bo d'en Ned no té cap mena de rancúnia contra el seu complicat veí.

8. Selma i Patty Bouvier

Són dues bessones i són les germanes grans de la Marge. Mentre que la Selma no acaba de trobar l'amor, i mira que ho ha intentat amb diversos personatges peculiars de la sèrie, la Patty va sortir de l'armari, cosa que es podia preveure. 

Alhora iguals i diferents, més que el fet de no poder deixar de ser solteres les uneix una altra cosa: l'odi que senten contra el marit de la seva germana Marge.

9. Moe Szyslak

Porta el bar on van a beure sempre alguns dels treballadors de la central nuclear de la ciutat, com el nostre estimat Homer, i diversos dels seus amics, i aquest bar és un escenari on s'han vist alguns dels episodis més graciosos de totes les temporades. En Moe tampoc no ha triomfat a nivell amorós, probablement perquè no té gaire habilitat a l'hora de relacionar-se amb les dones i perquè consta d'un físic ben poc agraciat.

10. Barney Gumble

Un home que sovint freqüenta el bar d'en Moe, que normalment està ebri i que no té cap mena de feina. Va guanyar un festival de cinema de la ciutat i una vegada gairebé viatja a l'espai exterior, tot i que el seu alcoholisme va impedir-li aconseguir-ho.

11. Lenny Leonard

Treballa a la central nuclear de la ciutat i és amic inseparable d'un altre dels treballadors d'aquest indret: en Carl Carlson, amb qui constitueix un duet ben curiós. Tots dos miren d'aconsellar el protagonista de la sèrie amb els dilemes que té, però algunes vegades les solucions que proposen no són gaire encertades. 

12. Carl Carlson

L'amic de l'ànima d'en Lenny i treballador també de la central nuclear de Springfield. Juntament amb en Lenny i en Homer, és habitual que beguin cervesa al bar d'en Moe o que vagin a jugar a bitlles. Hi ha alguns episodis en què es fa entendre que en Carl i en Lenny són més que simples amics, però això no s'ha confirmat mai. Ho sabrem algun dia?

13. Charles Montgomery Burns

És el propietari de la central nuclear de la ciutat i l'home més ric de la zona. Capitalista, dèspota amb els seus assalariats i multimilionari, també és el personatge més vell de la sèrie: té 104 anys.

Algú recorda l'obsessió que li va agafar amb les patilles que portava en Don Mattingly?

14. Waylon Smithers, Jr.

Treballa com a assistent del senyor Burns, per qui sent autèntica devoció. A més, constitueix un dels col·leccionistes amb més exemplars de nines 'Stacy Malibú' de tot el planeta.

Cal destacar un tret curiós: durant els primers capítols, aquest personatge apareixia pintat de color marró, però una mica més endavant va començar a aparèixer pintat de groc, el color típic de la majoria dels personatges de la sèrie. El públic es va quedar ben desconcertat. Què s'amaga rere aquest canvi? Doncs en Matt Groening va confessar en una entrevista que quan havia de fer la presentació de les vinyetes per a la seva projecció, no tenia tinta groga per pintar aquest personatge i va haver de fer servir un color diferent.

15. Milhouse Van Houten

És el millor amic d'en Bart, els seus pares estan separats i ha d'enfrontar-se a les dificultats que comporta formar part d'un nucli familiar desestructurat. Entre altres conseqüències, n'hi haurà d'importants per al seu amor propi. Tot i que intenta que la Lisa es fixi en ell, no hi ha manera.

16. Nelson Muntz

És un dels brètols que estudien a l'escola primària d'Springfield, i durant una temporada va sortir amb la Lisa. En Nelson ha crescut en una família totalment desestructurada, sense algú que li fes de pare i amb una mare negligent i addicta a l'alcohol. 

17. Seymour Skinner

Dirigeix l'escola primària de la ciutat i sempre té por de les visites que algunes vegades li fa inesperadament el superintendent Chalmers, que es mostra totalment crític amb la gestió que fa del centre escolar. Skinner és un veterà de la guerra de Vietnam que manté una relació d'allò més tortuosa amb la senyoreta Edna Krabappel, sobretot a causa del vincle poc sa que té amb la seva mare, l'Agnes. L'Edna li retreu aquest fet contínuament.

18. Willie

És un immigrant escocès —amb un fort accent en la versió anglesa de la sèrie— que treballa com a encarregat de manteniment del col·legi. Va arribar a la ciutat a la recerca del somni americà, però va acabar malvivint en una cabanya atrotinada que es troba a l'interior del recinte de l'escola.

19. Julius Hibbert

El doctor Hibbert és el metge de capçalera que atén els membres de la família Simpson. És un home molt professional i intel·ligent, cosa que l'ha fet entrar al grup Mensa, que té molt de prestigi. Tot i que és un dels personatges més brillants de tota la sèrie, juntament amb l'home que treballa a la botiga de còmics o la Lisa, en Julius Hibbert té un gran defecte: riu sempre quan no toca.

20. Apu Nahasapeemapetilon

L'Apu també és un immigrant que va arribar als Estats Units procedent d'un poblet molt petit de l'Índia, a la recerca de la terra promesa. Si s'hagués tirat endavant la 'Llei 24', que tenia molt poca popularitat, l'Apu hauria hagut de tornar a la seva terra natal. Per sort, quan la llei no va prosperar va poder establir-se a la ciutat d'Springfield. Després d'unes noces concertades amb la Manjula, i de diversos problemes per aconseguir tenir fills, el matrimoni va acabar tenint octogèmins.

21. Senyoreta Edna Krabappel

És la principal mestra de l'entremaliat Bart, i s'entrega per complet a la tasca d'educar els seus alumnes. Per a ells seria capaç de renunciar a l'amor. Totalment despreocupada, no té cap mena de problema a l'hora de fumar mentre fa classes o de confessar que té ressaca si va beure una mica massa el dia anterior. 

22. Agent Clancy Wiggum

Tot i que és el cap de la policia local, no és l'orgull d'aquest cos policial. Sigui com sigui, la incompetència d'aquest personatge tan entranyable ens ha ofert moments d'allò més graciosos.

23. Ralph Wiggum

Fill del cap de la policia i de la Sarah Wiggum, en Ralph va a classe amb la petita Lisa. És un nen que té un món interior molt gran i que és molt introvertit, cosa que fa que no estigui entre els infants més populars del centre escolar. De tota manera, el petit Ralph viu feliç dins de la bombolla que s'ha construït ell mateix.

24. Senyoreta Elizabeth Hoover

És la professora de segon, i amiga de la senyoreta Krabappel. Ha dedicat molts anys a l'ensenyament i, després d'això, la senyoreta Hoover ja no està motivada i no es preocupa pels resultats que obtinguin els seus estudiants.

25. Reverend Timothy Lovejoy

El pastor de l'església protestant de la ciutat, que està casat amb l'Ellen, una dona molt alarmista. El reverend Lovejoy destaca pels seus sermons avorrits durant la missa del diumenge, que fan que la majoria d'assistents tinguin son. A banda, ha d'enfrontar-se a les trucades insistents del devot Ned Flanders, que té una gran preocupació per tal de complir al peu de la ratlla amb tots i cadascun dels preceptes que apareixen a la Bíblia.

26. Fat Tony

Anthony D'Amico, també conegut com a Fat Tony, té un clan que controla el món més obscur de la ciutat. Aquest home italoamericà i els seus sequaços estan relacionats amb tots els negocis foscos d'Springfield: apostes de cavalls, combats de boxa comprats o el joc legalitzat, entre altres. Els membres del cos de policia, a més, miren cap a una altra banda gràcies als suborns quantiosos que els ofereix en Fat Tony. No hi ha, de fet, cap personatge de la sèrie que sigui més perillós que aquest home i el seu clan.

27. Kent Brockman

En Brockman presenta les notícies que es poden veure al Canal 6, que són les que tenen més seguidors de tota la ciutat, tot i que les dades presentades no tinguin gaire rigor. Kent Brockman, de fet, sol opinar a nivell personal en determinats temes i també sol tenir problemes amb els regidors del seu espai informatiu.

28. Krusty, el pallasso

Un pallasso de professió que gaudeix d'un programa a la televisió molt exitós, i que és molt estimat pels infants de la ciutat. La Lisa i en Bart formen part dels fans d'aquest pallasso, que ha protagonitzat alguns dels capítols més genials de tots els de la sèrie, com quan va fer veure que moria, quan es va reunir amb el seu progenitor amb l'ajuda dels nens Simpson o quan el van acusar de cometre un atracament pel qual era innocent.

29. Bob Terwilliger, l'actor secundari Bob

Un dels col·laboradors freqüents del pallasso Krusty, que no tenia gaire minuts a la pantalla i per això desitjava poder tenir el seu propi espai. Com que li tenia molta enveja al pallasso, li va parar una trampa per tal que el posessin a la garjola i que pogués convertir-se ell en presentador de l'espai. Ara bé, els petits Simpson van esbrinar les intencions de l'actor i el van poder frenar a temps. Des d'aquell moment, ha estat diverses vegades tancat a la presó i també n'ha sortit, sempre amb la intenció d'assassinar el nen que li ha posat pals a les rodes: en Bart.

30. Melvin Van Horne, l'actor secundari Mel

En Mel també és un col·laborador freqüent de l'espai del pallasso Krusty, tot i que no hi apareix gaire i quan ho fa se'l posa en ridícul. Ara bé, en Mel és molt culte i té un gran talent desaprofitat, que es pot veure a partir dels comentaris que fa, ben plens d'obvietats, sobre la situació que es produeix.

31. Joe Diamond Quimby

Es tracta del corrupte alcalde del municipi, que gestiona Springfield amb un notable malbaratament dels fons públics. A banda de ser faldiller i infidel, també se sap que té tractes amb el clan de Fat Tony, tot i que ha aconseguit diverses reeleccions al càrrec.

32. Hans Moleman

Un dels personatges més desafortunats de la sèrie. És petit, vell i té problemes de visió evidents, cosa que li ha fet males passades. Hans Moleman, per alguna estranya raó, sempre es veu involucrat en situacions que enviarien a l'altre barri a la resta de mortals. Ara bé, ell sempre sobreviu i torna a aparèixer.

33. Kang i Kodos

Dos germans alienígenes que normalment apareixen als capítols especials que es fan per Halloween. Des de la nau espacial que piloten, poden observar qualsevol cosa que passi a Springfield i l'han provat de colonitzar sense èxit diverses vegades.


Comentaris

envia el comentari