IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

8TV cancel·larà els seus informatius a partir del gener de 2019

La decisió ja està presa i la cadena passarà a emetre només contingut gravat

La cadena 8TV optarà per cancel·lar els seus informatius
La cadena 8TV optarà per cancel·lar els seus informatius | 8TV

8TV cancel·larà els seus informatius després de només quatre mesos en antena. La cadena del Grup Godó ha apostat per prendre la dràstica decisió basant-se amb la mínima audiència, el dèficit econòmic que arrosseguen i la pèrdua de cares icòniques com Josep Cuní i Alfons Arús.

Segons avança ‘En Blau’, el futur de la cadena és d’allò més incert i, a partir del gener de 2019, 8TV només emetrà contingut gravat. El mateix mitjà, d’altra banda, també esmenta que la direcció del canal està profundament decidida a eliminar tota la producció pròpia i el mes de desembre acabaran els programes informatius ‘8 al dia’, presentat per Jordi Armenteras; i 'La nit a 8TV', amb Pol Marsà.

La decisió ja està presa a falta d’oficialitat

Els equips tècnics i alguns càmeres i operadors de so ja han rebut la notícia. Les empreses externes que treballen pel canal del Grup Godó, en aquesta línia, ja han rebut la notícia i ara només falta que la decisió es comuniqui als treballadors de la casa.

Sempre segons esmenta el mitjà citat, alguns treballadors confien en arribar a l’anhelat 1% de 'share' al llarg d’aquesta setmana i sobrepassar així l’habitual 0,9% que hauria condemnat la cadena. Als mals auguris també s’hi suma l’adeu del Director de Comunicació del Grup, Albert Gimeno, que ha acceptat una altra oferta laboral.

Alfons Arús, al plató d''Arucitys'
Alfons Arús un dels damnificats de la precària situació de 8TV | Twitter

 

8TV no assumeix els objectius fixats

La cadena 8TV s’ha embarcat en diversos projectes des que va iniciar la seva aventura l’any 2001. Anys després, però, el projecte no sembla haver assumit els objectius esperats i la cadena optarà per tallar amb els continguts propis.

En aquesta línia, segons va assenyalar fa poc el president del CAC, Roger Loppacher, al diari 'Ara', «el que passa amb 8tv no és bo per al sector audiovisual en general i no és bo per a la llengua catalana». «Hauria de poder arrimar al 4% d'audiència, però no podem actuar sobre els continguts», va dir Loppacher.


Comentaris

envia el comentari