Acusen Ana Rosa de saltar-se la llei informant d'un crim a Catalunya amb sensacionalisme

La presentadora va donar tot tipus de detalls sobre la menor sospitosa d'assassinar la seva mare

Ana Rosa
El CAC acusa Telecinco, i en especial la presentadora, pel tractament sensacionalista que van fer del crim   | Telecinco

Ana Rosa, de nou a l'ull de l'huracà. Però aquesta vegada, amb temes legals de per mig. El Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) l'acusa d'haver-se saltat la llei, informant de manera sensacionalista sobre un crim a Banyoles, capital del Pla de l'Estany. «Apareix una dona a Girona cosida a punyalades». Així obria el cas el programa de Telecinco i, seguidament, donava tot tipus de dades personals dels implicats, en especial de la menor, acusada de matar la seva mare

Noms, fotografies pixelades i detalls concrets, acompanyats de connexions en directe des del lloc dels fets. Informacions que donava la cadena privada i que haurien possibilitat la identificació de la menor, presumpta autora del crim, fet que suposaria una «intromissió il·legítima prohibida per la llei».

De fet, un teleespectador i el síndic de greuges van denunciar directament Ana Rosa al CAC, que ara demana condemna pel programa matinal de Mediaset: «Va difondre el nom sencer i la fotografia de la mare, el nom de pila de la menor i la seva edat i imatges del domicili i del centre escolar. La normativa prohibeix a les televisions difondre el nom, la imatge i altres dades que permetin identificar els menors que apareixen com a víctimes o inculpats». 

Acusen Ana Rosa de discriminar infants entre fills biològics o adoptats

Ana Rosa anuncia que no secundarà la vaga feminista del 8M
Ana Rosa va fer comentaris sobre la salut mental de la menor, que la llei no permetria   | TELECINCO

 

El CAC, a més, se centra especialment en la figura d'Ana Rosa, apuntant que va violar la llei repetidament, «discriminant infants entre fills biològics o adoptats, establint relacions de causa-efecte entre el seu comportament i el seu vincle de filiació». Segons l'òrgan regulador, parlant públicament de la salut mental de la menor, el programa estava violant la llei que obliga a «emprar les expressions adequades» en aquests casos, «evitant el sensacionalisme». 

De totes maneres, el CAC no pot condemnar ni sancionar la presentadora de Telecinco, ja que el programa és d'àmbit estatal. Només pot remetre el cas a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, per tal que valori prendre les mesures oportunes. Telecinco, per la seva banda, ha declinat de moment pronunciar-se al respecte. 

També pots llegir...


Comentaris

envia el comentari