Nagore Robles en una foto d'Instagram

«Això s'ha d'acabar!»: Els famosos alcen la veu contra el darrer atac homòfob

Nagore Robles no ha pogut contenir les llàgrimes al parlar sobre la recent agressió homòfoba de Malasaña

La nova agressió homòfoba en ple centre de Madrid, a Malasaña, ha commocionat tot el país, i nombroses cares conegudes s'han sentit en l'obligació de pronunciar-se al respecte.

Una situació que no es pot tolerar i que crèiem que ja havia tocat sostre amb el terrible assassinat de Samuel. No obstant això, i lamentablement, sembla que en ple segle XXI encara ens toca seguir bregant amb xacres com el masclisme, l'homofòbia o el racisme.

Aquest tema és molt preocupant i exigeix una actuació urgent per a frenar l'onada de violència i odi que segueix cobrant-se vides innocents.

Els últims fets van tenir lloc aquest mateix diumenge, 5 de setembre, a Malasaña, un barri de Madrid que es caracteritza per reunir gent jove i amb llibertat de pensament.

Un noi de 20 anys va ser agredit brutalment per vuit encaputxats al portal de casa seva. Li van tallar el llavi amb una navalla i li van seccionar un gluti marcant-li amb el ganivet la paraula 'maricón'.

Un trist incident que ha causat indignació i que ha portat a convocar una manifestació aquest dimecres a la Puerta del Sol sota el lema «Davant dels seus ganivets, la nostra ràbia».

Nagore Robles, incapaç de contenir les llàgrimes al parlar sobre l'última agressió homòfoba

Són molts els famosos que s'han sumat a la causa. I Nagore Robles, que decidia obrir el seu programa, 'Sobreviviré', parlant del tema, no ha pogut contenir les llàgrimes.

«No puc entendre com al 2021 encara passen aquestes coses», ha lamentat completament desolada. «Com hi ha persones que no se sorprenen davant d'aquest tipus d'agressions».

A més, no ha dubtat a carregar contra els polítics que es fan els desentesos davant d'aquests fets.

«Com hi ha persones amb llocs de feina importants en aquest país que decideixen per la seguretat dels ciutadans i que es queden amb els braços plegats, que simplement s'assenyalen els uns als altres».

Incapaç de contenir l'emoció, ha volgut transmetre un missatge que ha calat molt profund. «I per a mi, a Nagore Robles, de 38 anys, no és suficient que tinguem un dia a l'any per a sortir als carrers i reivindicar el dia de l'orgull. Amb això no n'hi ha prou», ha sentenciat.

«Fa temps que vaig decidir treure'm el tap de les emocions, siguin del tipus que siguin. Sentir ens fa ser  humans. Tots tenim els mateixos valors en el nostre ADN: de sentir-nos integrats, sentir-nos lliures i expressar el que vulguem i de ser com siguem», ha reivindicat.

«La manera com parlem, com ens comportem», ha destacat, «és una cosa molt important que ens fa sentir lliures, forts i segurs. M'agradaria que tothom, a l'altra banda, se sentís així», ha afegit.

«Em sembla superinjust que simplement sigui pel fet d'estimar. Estimar, que és una paraula enorme. És un sentiment molt senzill que tenim des que naixem. Si ens prohibissin estimar, no seríem persones. No puc entendre com al segle XXI passen aquestes coses», ha insistit.

Els famosos uneixen forces: «Això s'ha de condemnar sense pal·liatius»

I ella no és l'única que ha volgut alçar la veu, ja que altres famosos, com Gloria Camila, Ester Expósito o Jorge Javier Vázquez, entre d'altres, també han transmès el seu malestar.

«Això s'ha d'acabar!», ha exigit el presentador de 'Sálvame', que tem que això només sigui el començament d'una onada d'agressions molt més greus.

«Per primera vegada no em sento segur a l'hora de sortir per segons quins llocs o anar per segons quins llocs a segons quines hores», ha reconegut.

«La llavor està sembrada; ara està creixent», ha continuat dient. «Això, lamentablement, no pararà, i haurem de parlar de més agressions, que seran pitjors perquè el que busquen és notorietat», advertia.

«Maltracten i maten les dones, maltracten i maten persones del col·lectiu LGTBI», ha sentenciat.

A més, ha fet una crida assegurant que «depèn de nosaltres, de vosaltres, els que esteu als comandaments dels governs. Això s'ha de condemnar sense pal·liatius. No deixem que vagi a més».

«Mentre hi hagi gent que pensa que hi ha alguna cosa dolenta en el que és femení, hi haurà homofòbia i masclisme. Davant de les violències, les nostres existències, alegres, visibles, desitjades, juntes i combatives», ha destacat Ester Expósito.

Al seu torn, Gloria Camila ha compartit la crida a la manifestació d'aquest dimecres. A més, Hugo Silva, Alejandro Sanz, Alfonso Bassave o Eugenia Martínez de Irujo també  han manifestat rebuig davant aquesta agressió tan terrible.