Albert Espinosa, sobre la seva mort: «Calculo que moriré el 23 d'abril del 2023»

L'escriptor va anunciar que es jubilarà als 50 anys
Imatge arxiu Albert Espinosa
Albert Espinosa s'endinsa en un «viatge vital» al programa 'Al Cotxe' | TV3

L'escriptor, guionista i dramaturg català, Albert Espinosa ha estat un dels entrevistats de l'última edició del programa 'Al Cotxe' de TV3. E un trajecte pels carrers de Barcelona amb el presentador Eloi, que ha definit com a «viatge vital», ens ha descobert una mica més sobre la seva persona i sobre el seu futur després que fa poques setmanes anunciés que es jubilaria als 50 anys.

 

El trajecte començava amb una cançó de David Bowie, un cantant que ha format part de la seva vida «sempre he buscat una cançó seva per a les coses bones que m'han passat a la vida». Seguint amb el tema musical, Espinosa ha explicat que 'Blue moon' d'Elvis Presley, en bucle, ha estat la banda sonora del seu nou llibre 'El millor d'anar és tornar', tot afegint, que sempre que escriu un llibre ho ha de fer a mà, a prop de l'aigua, «sempre em busco una illa» i amb una cançó «perquè em molesta el soroll».

 

Espinosa ha confessat que té calculat quan morirà
Espinosa ha confessat que té calculat quan morirà | TV3

 

«Moriré el 23 d'abril del 2023»

«La vida sempre et bloqueja però mai et noqueja. Considero que si aprens a morir, aprens a viure» ha reflexionat l'escriptor durant l'entrevista mentre feien un repàs de la seva infància a l'hospital i la seva malaltia. L'Albert ha explicat que ell havia de morir als 15 anys quan li van donar un 3%: «Em van dir que anés a Menorca a passar l'últim mes de vida». Un viatge que va fer acompanyat dels seus pares a un hospital «per morir, un pal·liatiu però no em moria» deia amb un somriure. És per això que van provar un tractament alternatiu que va funcionar. 

 

D'altra banda, ha deixat clar que té calculat quan morirà: «Personalment penso que moriré el 23 d'abril del 2023». És per això que ha assenyalat que «ara vull gaudir molt perquè em van dir que els teus 50 seran els 90 d’una altra persona», ha matisat que això no vol dir que es mori sinó que a causa de la gran quantitat de quimio i radio que va rebre els «òrgans fallaran abans».

 

El seu metge li va recomanar que als 50 anys «em dediqui a allò que no se'm doni bé però que m'apassioni» quelcom que l'autor no ha desvelat. Abans de retirar-se però, farà tres llibres, una sèrie de televisió «que necessito fer» i una pel·lícula, llavors «m'acomiadaré dels mitjans» ha assegurat.

 

 

«Estic molt a favor de l'eutanàsia»

Durant l'entrevista també ha parlat de la família on ha destacat que manté una «relació preciosa» amb la seva mare. També ha parlat del seu pare, que va morir ara va tres anys de càncer: «El meu pare va patir molt dolor al final de la seva vida» motiu pel qual ha manifestat estar «molt a favor de l'eutanàsia perquè s'ha d'evitar el dolor».

 

Sobre el seu futur com a pare ha manifestat que no tindrà fills «perquè vaig tenir un tipus de càncer que s'hedera al 99%». Com a nen ha viscut el càncer però no sap i no s'imagina com ho ha de patir i viure algú com a pare o mare. És per això que també ha assenyalat que a polseres vermelles es va centrar en el dolor dels nens perquè no es podria imaginar com representar el dels familiars.

 

 

«Faig dues coses llepar i xiuxiuejar»

«Em dedico a buscar desconeguts, a llepar, a nadar i a xiuxiuejar coses» així és com s'ha descrit a ell mateix l'escriptor que ha explicat que llepa a la gent quan l'abraça «perquè descobreixes coses noves». També ha indicat que xiuxiueja coses a l'orella perquè quan estava a l'hospital va conèixer una dona de 96 anys que li va dir que «tot el que xiuxiuegis acaba passant a la vida» quelcom que avui dia segueix fent. 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari