Alfred Garcia: «Espanya ha de canviar molt perquè jo em senti orgullós d’ella»

El representant espanyol d’Eurovisió, que s’ha proclamat «patriota de la música», ha fet unes declaracions que de ben segur causaran polèmica

Alfred García d''OT'

Alfred García d''OT' | Cedida

 

Alfred Garcia és molt més que el quart finalista de l’última edició d’’Operación Triunfo’, o l’últim representant d’Espanya a Eurovisió. I és que, des que va sortir de l’acadèmia, s’ha convertit sense voler-ho en un autèntic malson pels espanyolistes més radicals.

El primer gran revolt que va formar va ser quan li va regalar a la seva xicota, Amaia, un llibre titulat ‘España de mierda’, motiu pel qual molts unionistes van demanar fins i tot que deixés de ser el representant espanyol a Eurovisió.

Després van ser un parell de fotos del compte personal d’Instagram del cantant, fetes durant la diada de Catalunya i durant la consulta del 9-N, les que van provocar que el jove visqués un autèntic linxament a les xarxes.

I ara, una sèrie de declaracions que ha fet sobre la situació política actual d’Espanya al diari ‘El Español’, de ben segur que acabaran desembocant en una situació similar a les anteriors. I quines han estat aquestes frases?

«A Espanya hi ha poca cultura»

En primer lloc, ha volgut reivindicar la importància que ha tingut sempre la cançó protesta en aquest país. I és que tal com explica, «durant l’època de Franco des de la música es va obrir un camí cap a la llibertat». Per això ha dit que, tot i no compartir alguns missatges de les lletres de Valtonyc, «em sembla lamentable que a Valtonyc el vulguin posar a la presó i no hi fiquin a alguns dels que han estat robant en aquest país».

Tot seguit s’ha referit a aquells que es van indignar amb el llibre que va regalar a la seva xicota. I és que tot i que diu que «comprenc la situació, però jo no sóc nacionalista de cap tipus» sinó un mer «patriota de la música», després ha dit que els ofesos «no ho entenen. Si li preguntes a  algú d’ells què és la subversió, et respondran: ‘¿qué e ezo?'».

I ha continuat clamant que «la gent critica i es queixa perquè no sap res, perquè hi ha poca cultura a Espanya». I just en aquest moment, Alfred d’OT ja ha obert la caixa de Pandora i ha degut provocar unes quantes úlceres d’estómac.

«No estic orgullós de representar a Espanya a nivell polític»

Però no s’ha quedat aquí, i fent al·lusions a la insistència d’Isabel San Sebastian quant a si se sentia orgullós d’Espanya, ha dit que «jo em sentiré orgullós de representar a Espanya per la cultura que té i per alguns dels seus cantants. (...) Però no estic orgullós de representar a Espanya a nivell polític, ho sento». En aquest aspecte, s’ha referit a l’incompliment per part del Govern d’Espanya del compromís d’acollir als refugiats, o d’allò que ha passat recentment amb els tripulants del vaixell ‘Open Arms’.

Ja per acabar, el cantant català ha posat el toc final expressant que «a Espanya es tracta igual als lladres del PP que a Valtonyc per fer una cançó. Doncs molt bé. Està bé saber-ho. Per la meva part, molta sort a Pedro Sánchez. És molt guapo». I s’ha quedat tan ample. No només això, sinó que encara ha tingut temps de deixar clar que si l’assumpte d’escollir ministres hagués depès d’ell, «jo hauria escollit de ministre de cultura a Albert Pla».


Comentaris

envia el comentari