ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Toni Cruanyes a Eloi Cordomí per portar una americana groga: «T’has atrevit!»

L’home del temps va optar per presentar el seu espai al ‘TN Vespre’ vestit d’aquest color

Eloi Cordmoí, amb americana groga, i Toni Cruanyes al 'TN Vespre'
Eloi Cordomí, amb americana groga, i Toni Cruanyes al 'TN Vespre' | TV3

El color groc s'ha convertit en un dels temes més polèmics en la Catalunya del 2018. Encara que pugui arribar a semblar un acudit, un simple color ha estat capaç de generar disputes i conflictes dins la societat catalana. Els unionistes veuen tot allò que porti aquesta tonalitat cromàtica com una reivindicació dels independentistes, fins i tot quan es tracta del color d'una peça de roba.

Per aquest motiu TV3 ha vetat el color groc i ha prohibit que els seus presentadors puguin vestir-lo, tot i que asseguren que no és cert i que «podem anar grocs si és el criteri d'imatge que es consideri més adient». Però el cert és que des de fa mesos que cap dels presentadors de la televisió pública catalana llueix una peça de roba d'aquesta tonalitat. Com a mínim fins aquest dimecres al vespre.

Toni Cruanyes a Eloi Cordomí: «T'has atrevit!»

Eloi Cordomí, un dels homes del temps de TV3, va presentar l'espai de meteorologia del 'TN Vespre' vestit amb una americana de color groc mostassa. Després de parlar sobre les tempestes que havien caigut al nord de Catalunya en les darreres hores, va tancar la secció amb una imatge de l'huracà Lane des de l'espai: «Imatges espectaculars d'aquest huracà del qual en sentirem a parlar perquè s'acosta a Hawaii».

En aquest moment, el presentador Toni Cruanyes, que acostuma a fer broma amb els presentadors del temps, no s'ha pogut estar de comentar la seva vestimenta: «En sentirem a parlar d'aquest huracà i en sentirem a parlar d'aquesta americana groga que t'has atrevit a portar avui», li etzibava. «Què et sembla? És atrevida, oi?», li responia Cordomí.

Un color prohibit als presentadors

La de Cordomí és la primera peça de roba groga que un presentador de TV3 llueix davant les càmeres en els darrers mesos. Helena García Melero va declarar que a l'última 'Marató' no va portar un dels vestits grocs que havia escollit del departament de vestuari.

D'altra banda, el presentador Carles Prats va assegurar en una entrevista a 'En Blau' que «si presentés el TN amb corbata groga, m'estaria posicionant», ja que «la vestimenta és una manera de comunicar i si tries una cosa que es pot interpretar políticament, no estàs sent neutral». En aquest sentit, Prats opina que «serveixo millor els ciutadans passant desapercebut com a presentador».

Pilar Rahola portant un llaç groc en un programa de TV3
Pilar Rahola portant un llaç groc en un programa de TV3 | Cedida

Els presentadors no poden vestir de groc, però la resta no tenen cap prohibició. Col·laboradors i tertulians poden anar vestits com vulguin, el que Pilar Rahola aprofita per portar arracades de color groc en tots els programes. I, evidentment, tampoc tenen cap restricció els convidats, que poden lluir aquest color com ja van fer Ana Guerra i Aitana Ocaña en la seva visita al plató de 'Tot es mou'.


Comentaris

envia el comentari