Primer pla de l'actor Antonio Resines

Ana Pérez-Lorente, dona d'Antonio Resines, trenca el silenci

Hi ha moltes especulacions sobre l'estat de salut de l´actor

L'estat de salut d'Antonio Resines continua estant al punt de mira després que fos ingressat a la unitat de cures intensives de l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid per culpa de la Covid. Despres de contagiar-se, els símptomes s'haurien agreujat. 

Tristament, la notícia s'ha embrutat de polèmica després que es fes públic que Resines ja havia rebut les tres dosis de la vacuna contra el virus. Els negacionistes van aprofitar aquest rumor per difamar l'actor i les vacunes, però la família va desmentir aquesta notícia.

Resines esperava rebre la tercera dosi d'aquí a uns dies, però la Covid es va avançar. Així, la família, a més d'agrair l'interès i l'afecte mostrat per l'actor, també ha demanat «tranquil·litat i serenitat». Després d'aquest pronunciament, l'última a parlar de l'estat de salut de Resines ha estat la seva dona, Ana Pérez-Lorente.

Primer pla d'Antonio Resines i la seva dona Ana Pérez
Antonio Resines i la seva dona, Ana Pérez-Lorente, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Pérez-Lorente ha explicat que Resines «segueix estable i conscient dins la gravetat». Aquest fet, segons ha exposat, «és la bona notícia», ja que, a més, no necessita ventilació mecànica, però la parella de l'actor ha alertat que cal tenir paciència i ha aclarit que no volia oferir més detalls. 

L'última aparició pública de l'actor va ser el 14 de desembre, quan va acudir al Tanatori San Isidro de Madrid per donar l'últim adéu a Verónica Forqué .

Noves notícies sobre l'estat de salut d'Antonio Resines

Cal recordar que Resines és un pacient de risc, sobretot a causa del seu historial mèdic, marcat per un càncer de còlon, una artritis psoriàsica i una angina de pit. De fet, encara que està ingressat a una unitat de crítics, els metges insisteixen que el seu estat podria haver estat molt pitjor si no fos per les vacunes.

A finals del 2015, l'actor dels 'Serrano' va patir el primer cop pel que fa a la salut. Inesperadament, un accident de moto, del qual anava a revisar-se a l'hospital, va derivar en un diagnòstic molt més greu.

Se li va detectar un càncer de còlon. A més, durant les proves del preoperatori, també se li va descobrir una angina de pit.

El mateix Resines va revelar com s'havien desenvolupat els fets. «Un anestesista i uns cardiòlegs em van preguntar si quan pujava escales m'ofegava. Vaig respondre que sí, que notava que em cremava». «Em vaig salvar de miracle», reconeixia, «vaig tenir una sort de collons, ja que m'ho van detectar a temps i localitzat».

Gràcies a això, Resines no es va haver de sotmetre a quimioteràpia ni a radioteràpia. De fet, sempre ha reivindicat la necessitat de revisar la salut de manera rutinària.

Imatge d'Antonio Resines acudint al tanatori per acomiadar a Verónica Forqué
Antonio Resines, en l'última aparició: va anar al tanatori per Verónica Forqué | EUROPA PRESS

I ell mateix ofereix exemples, ja que els metges li van explicar que si s'hagués fet una colonoscòpia tres anys abans, no se li hauria desenvolupat el càncer. «A partir dels 50 anys», segons va exposar en una ocasió, «les colonoscòpies poden evitar-te mort. Vaig tenir l'absurda sort de caure d'una moto».

Respecte d'això, Resines va explicar que les anàlisis per revisar-li la mà, que s'havia trencat en l'accident, van detectar anèmia. En fer-li la colonoscòpia, d'altra banda, se li va detectar el càncer i una predisposició a la formació de pòlips. A més de l'angina de pit, també tenia una artèria obstruïda.

Des de llavors, l'actor ha mantingut un tractament farmacològic que debilita el sistema immune, motiu pel qual les vacunes no li havien fet el mateix efecte. Lamentablement, Resines torna a enfrontar-se a un nou sotrac, encara que està estable i espera poder sortir de l'hospital.

Des que es va posar sobre la taula la vacunació, ell havia defensat a ultrança la immunització. Ha estat molt ferm en aquesta qüestió, fins al punt que va assegurar que «la delegació del Govern hauria de detenir tots els negacionistes, posar-los a la presó i que s'hi quedin una temporada».