IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Ana Romero, la periodista que ha escrit un llibre sobre el rei Felip, parla sobre ell a 'El programa de Ana Rosa'

Segons el programa de Telecinco aquesta és la publicació que «la princesa Corinna volia prohibir»

La periodista Ana Romero junto a Ana Rosa Quintana
La periodista Ana Romero al costat d'Ana Rosa Quintana | Telecinco

La periodista Ana Romero i autora del nou llibre sobre el rei Felip ha estat a ‘El Programa de Ana Rosa’ per presentar i parlar sobre aquesta nova publicació. Segons l’espai de Telecinco ‘El Rey frente al espejo’ és el llibre que la «princesa Corinna va intentar prohibir» i repassa els primers anys de regnat de Felip VI.

Així doncs, el llibre tracta tres grans temes als quals el monarca ha hagut de fer front: la polèmica amb el seu pare, els problemes judicials de la seva germana la infanta Cristina i les crisis polítiques a l’Estat.

«L'obra és un 'collage' de personatges», segons ha explicat Romero a l'entrevista. A més, l'autora assegura que va sorprendre «la duresa de Felip VI» durant el missatge institucional que va fer el passat 3 d’octubre després del referèndum català i de la intervenció de les forces de seguretat.

Fermesa en el seu discurs pel referèndum il·legal

Sobre els seus moments més inesperats, l'escriptora ha començat explicant: «Comparant aquesta fermesa amb la decisió de casar-se amb una dona que és plebea, que era un fet insòlit en la història d'Espanya. Aquí va interposar els seus interessos personals als de la Corona».

Pel que fa a les crisis polítiques, Romero també ha volgut parlar del moment en què Espanya va estar sense govern durant més de 10 mesos, i no només sobre la situació catalana. Això va tenir lloc durant les eleccions generals del passat 21 de desembre de 2015 i les que es van celebrar més tard el 26 de juny de 2016.

El rey Felipe durante su mensaje institucional por la situación en Cataluña

El rei Felip durant el seu missatge institucional per la situació a Catalunya | cedida

Els escàndols de Joan Carles

Ana Romero també ha tingut temps per parlar del rei emèrit i pare de Felip VI, Joan Carles. La periodista ha recordat l’episodi a Botswana on, l’aleshores rei, va anar per participar en una cacera. Més tard es va fer viral una foto del monarca al costat d’un elefant mort, el que va indignar a molts i va fer molt mal a la imatge de la corona espanyola.

De fet, com ja s’ha citat abans, la princesa Corinna, relacionada moltes vegades de forma amorosa amb Joan Carles ha intentat frenar la publicació d’aquest llibre per via judicial. Finalment no ho ha aconseguit. L’autora demana que expliqui perquè va voler vetar les seves paraules, ja que ho considera «la pregunta del milió».

Polémica imagen del rey Juan Carlos junto a un elefante muerto en una cacería en Botsuana
Polèmica imatge del rei Joan Carles al costat d'un elefant mort en una cacera a Botswana| cedida

 

Ruptura de relacions amb la infanta Cristina

Tot i les polèmiques ja esmentades, el tràngol més difícil pel rei durant el seu regnat ha estat sense dubte el cas Nóos, on es va veure involucrada la seva germana. Segons Romero, la ruptura de relacions amb Urdangarin i la infanta Cristina «ha fet molt de mal a la Corona, sobretot el fet que Cristina no hagi volgut col·laborar en aquest assumpte».

«La infanta Cristina no tindrà accés a la casa reial mentre estigui casada amb Iñaki Urdangarin», ha conclòs l'escriptora que assegura que a Felip «encara li queda molt per davant».


Comentaris

envia el comentari