Ana Rosa crea polèmica amb les seves paraules sobre Felip VI i la vacuna

La presentadora opina que tant el rei com el president del govern espanyol haurien de tenir prioritat sobre la resta de la ciutadania

Ana Rosa Quintana fent un discurs durant una entrega de premis
Ana Rosa opina que tant el rei com Pedro Sánchez haurien de tenir prioritat amb la vacuna de la Covid | GTRES

La defensa d'una postura per a l'opinió pública és un tema que sempre ha ocupat portades segons la magnitud de les paraules, i a causa de la pandèmia és un assumpte que s'ha polaritzat amb més intensitat. Com per exemple ocorre en el cas de la presentadora Ana Rosa, que aquest mateix matí ha deixat una polèmica opinió sobre la prioritat d'alguns personatges de l'òrbita televisiva al procés de vacunació.

El tema va sorgir quan es tractava el poder d'influència que desenes de polítics han emprat per a vacunar-se abans del que els toca, ja que cal recordar que la gran majoria no formen part d'un grup de risc prioritari. La periodista ha demanat la vacunació d'alguns dels representants polítics més importants, com el president, o el Rei.

«S'hauria de vacunar al Rei» va comentar la directora del programa davant la sorpresa de la resta de comunicadors, que argumentaven la decisió de no utilitzar la mesura amb el monarca referint-se a la seva no pertinença a un grup de risc. Malgrat això, la comunicadora va mantenir la seva opinió i va esmentar que, així i tot, els principals líders i llocs de poder del país haurien de romandre en bones condicions de salut.

«Igual cal canviar el protocol»

Ana Rosa va voler matisar la seva afirmació, però va mantenir, que potser no tots els polítics necessitaven la mesura preventiva, però «sí el Rei, el president, i un grup de cinc o deu més», comentava. Encara que és cert que va defensar a aquests actors de la bombolla mediàtica, també va aprofitar per a criticar a aquells alcaldes, o altres consellers polítics que havien fet ús del seu poder per a colar-se.

A Espanya, el pla de vacunació va començar el passat 28 de desembre, i en l'actualitat és una acció pràcticament comunitària a escala global i el principal mètode de lluita enfront de la pandèmia.

Els grups de risc que posseeixen prioritat respecte a la resta de la població són: residents i personal sanitari i sociosanitari que treballen en geriàtrics o d'atenció a grans dependents, personal de primera línia en l'àmbit sanitari, un altre personal sanitari, persones considerades com a grans dependents —que pertanyen al grau III de dependència— que no estiguin actualment institucionalitzades.

En l'actualitat el procés no és equitatiu per a totes les demarcacions territorials en les quals s'estén la Covid, és més, existeixen moltes dissidències conforme al funcionament del procés i com ha de ser gestionat, ja que no totes les comunitats autònomes reben les vacunes en el mateix ordre. Molts territoris ja s'han pronunciat sobre aquest tema, optant per no vacunar al grup següent fins que no s'acaba amb l'anterior.

L'Hospital Isabel Zendal

La presentadora també ha volgut pronunciar-se respecte a la construcció de l'Hospital Isabel Zendal durant el mandat de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Ana Rosa ha defensat el centre sanitari i la seva funció catalogant de «vergonya» aquells que gosen criticar la seva disponibilitat.

La periodista ha justificat les dificultats que pugui tenir l'immoble dient que «que tindrà problemes, clar, acaba de ser construït. Un dia no funcionarà un bany, un altre dia s'embussarà una canonada, però és al·lucinant que es critiqui. És més, si jo em poso malalta, que em portin a Zendal»

Sens dubte les paraules de la coordinadora portaran cua i seran molts els qui esperaran una malaltia de la conductora del programa que porta el seu mateix nom per a recordar-li les seves paraules. Ocorri o no, la veritat és que la pandèmia ha causat, entre molts altres desastres, la capacitat que qualsevol opinió es posi sota la lupa i es polaritzi a nivells exacerbats.

INSTAGRAM: Encara no ens segueixes a l'Instagram del Catalunya Diari? Clica aquí, t'esperem.  


Comentaris

envia el comentari