Ana Rosa Quintana a plató

Ana Rosa Quintana rep un revés inesperat mentre batalla contra el càncer

Ana Rosa Quintana no esperava rebre aquesta mala notícia

Ana Rosa Quintana no guanya per a disgustos. Tot i la seva retirada temporal per lluitar contra aquesta malaltia que ha posat en perill la seva salut, la periodista ha rebut un cop dur que no esperava.

En plena recuperació i allunyada de la petita pantalla, la presentadora d'El programa de Ana Rosa està fent tot el possible per tornar de seguida a la televisió, però aquest nou disgust pot ser que faci que trigui més aquesta tornada.

Primer pla d'Ana Rosa Quintana amb posat seriós
Ana Rosa Quintana no s'esperava aquesta notícia. | GTRES

La productora ha rebut notícies de l'Audiència Provincial de Guipúscoa, que demana una rectificació sobre unes paraules que aquesta va dir en el passat.

El maig de 2020, la presentadora va fer un comentari que va provocar moltes polèmiques: «Bildu té a l'esquena la mort de molts espanyols». Gairebé dos anys després, aquestes paraules li han portat conseqüències greus.

Ana Rosa Quintana, entre les cordes

El que no s'esperava Ana Rosa Quintana és que aquest comentari comportaria problemes seriosos tant a la cadena com a la seva pròpia productora.

Poques hores després d'emetre's el programa, La Federació de Partits Euskal Herria Bildu va exigir a la periodista una rectificació pública, però tant Telecinco com Unicorn Content es van negar. Van dir que només es va tractar d'una opinió i no pas d'una afirmació.

Pla general d'El programa d'Ana Rosa.
Ana Rosa Quintana va donar la seva opinió sobre Bildu. | MEDIASET

Després d'aquesta decisió que van prendre les empreses de Fuencarral, el partit polític va decidir anar a la Justícia per resoldre aquest conflicte de la millor manera possible.

Ara, L'Audiència Provincial de Guipúscoa ha ratificat la sentència del Jutjat de Primera Instància 3 de Sant Sebastià. El 7 de maig de 2021 aquest organisme va sol·licitar a El programa de Ana Rosa que rectifiqués el comentari que la seva presentadora va pronunciar el maig de 2020 i que va provocar un escàndol.

La Justícia demana a Ana Rosa Quintana una rectificació

Després de diversos recursos, L'Audiència Provincial de Guipúscoa no entén que les paraules que va pronunciar la presentadora siguin rectificables. «Al·ludeixen a un enunciat i no a una opinió».

«Ana Rosa Quintana reitera categòrica, assertiva i vehement, com s'aprecia a l'enregistrament, en tres ocasions, seguides: 'Bildu té a l'esquena la mort de molts espanyols'», assegura aquest Organisme.

«Per tant, així que s'exposen com a reals mitjançant assercions categòriques, s'han de considerar fàctiques i, per tant, subjectes a rectificació», sentencia al final.

Ana Rosa Quintana al plató del seu programa
Ana Rosa Quintana s'assabenta de l'error de l'Audiència Provincial de Guipúscoa. | Mediaset

A més, aquest organisme ha imposat a les empreses demandades el pagament total de les costes de tots els procediments que s'han dut a terme des del 2020 fins a l'actualitat.

A causa del seu complicat estat de salut, Ana Rosa Quintana no ha pogut sortir públicament per corregir les seves paraules. En canvi, la periodista Ana Terradillos ha estat l'encarregada de donar la cara públicament.

Aquest dimarts, 8 de març, la presentadora substituta va aprofitar per pronunciar aquesta rectificació El programa de Ana Rosa.