Ana Rosa Quintana revela que va patir càncer de mama

Tot va tenir lloc ara fa vuit anys, però es tracta d'una vivència encara molt present a la vida de la presentadora, que s'ha sincerat aquest 19 d'octubre, amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama

Ana Rosa Quintana en el acto de fin de temporada de 'El programa de AR'
Ana Rosa Quintana ha confessat que va patir càncer de mama ara fa vuit anys | Cedida

La coneguda presentadora Ana Rosa Quintana ha deixat tothom sense paraules aquest divendres, confessant un dels aspectes més amagats de la seva vida. Durant l'edició d'avui del 'Programa de Ana Rosa', la periodista ha explicat que ella també va patir càncer de mama, però que no va dir res per no preocupar la seva família. «No ho vaig explicar perquè tenia nens de sis anys i no volia que s'espantessin», ha dit. 

Durant els darrers vuit anys, la malaltia ha estat el secret més ben guardat de la presentadora de Telecinco. Segons ha relatat, tot va començar quan li van detectar un petit tumor a la mamella esquerra, quan els seus fills tenien tan sols sis anys, i no volia que la veiessin malament. «També perquè la meva mare vivia, i em vaig prometre que no diria mentre ella estigués [viva]. 

Un petit tumor que va ser detectat l'any 2010

Ana Rosa Quintana no ha escollit aquest dia a l'atzar per fer la seva confessió, sinó que ha aprofitat que avui, 19 d'octubre, se celebra el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama. Han passat vuit anys en els quals la presentadora no s'ha vist amb suficient forces per a explicar la seva vivència, però ara ha volgut parlar per donar esperança a totes aquelles dones que també lluiten contra la terrible malaltia. 

La periodista de Mediaset també ha volgut conscienciar de la importància de realitzar-se controls rutinaris i mamografies, perquè va ser precisament en un d'aquests controls quan li van detectar a ella el tumor, situat en una zona «complicada». «Me'l van diagnosticar al juliol, i em van operar el 2 d'agost de 2010», ha continuat. 

Ana Rosa Quintana en un directo de Telecinco.
Ana Rosa Quintana durant el programa on ha confessat haver patit càncer| Telecinco

Radioteràpia després del seu programa

«Era un càncer de mama, gràcies a Deu, de primer grau, pràcticament res perquè no vaig necessitar quimioteràpia. Després vaig tenir un tractament de radioteràpia. Venia aquí cada dia, feia el programa, i després me n'anava a donar-me ràdio. No em vaig demanar ni un dia de baixa», ha volgut deixar clar la periodista. 

No obstant això, no va ser una experiència fàcil, i és que tant ella com el seu marit ho van passar «molt malament», perquè els seus fills eren «molt petits». La seva confessió ha sorprès la resta de col·laboradors d''Ana Rosa Quintana, ja que tampoc sabien res. «Joaquín estava assegut al meu costat. No sabia que després de terminar el programa jo me n'anava a donar-me ràdio», ha insistit. 

«Vaig pensar que, si ho explicava i després es repetiria, les persones a les quals hagués animat tindrien por», ha indicat Ana Rosa, que també ha explicat el gran impacte que hauria suposat per a la seva mare saber-ho. Finalment, la presentadora de Telecinco ha volgut tranquil·litzar tothom, i ha assegurat que ja han passat cinc anys, i que es troba bé. «Em faig revisions cada sis mesos o un any, ho faig perquè vull, però ja he rebut l'alta», ha assegurat. 


Comentaris

envia el comentari