Ana Rosa Quintana mira hacia arriba en un acto público

La lluita contra el càncer d'Ana Rosa Quintana que posa els pèls de punta

Ana Rosa Quintana ha fet al·lusió a la malaltia en una data significativa

Ahir es va celebrar el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama i Ana Rosa Quintana ha estat una de les famoses en parlar sobre el tema. Una malaltia que coneix molt bé, ja que la va patir fa 11 anys.

Precisament per la seva experiència no ha dubtat a voler ajudar altres dones. Per aquest motiu, en el seu programa ha optat per conscienciar de la importància de la prevenció.

Ana Rosa Quintana parla de la seva lluita contra el càncer

Ana Rosa va relatar el 2018 que havia patit un càncer d'aquest tipus vuit anys abans. Ho va explicar una vegada que l'havia superat gràcies al tractament pertinent.

Ara a 'El programa d'AR', amb motiu de l'esmentada data, ha volgut recordar el que va passar. Ho ha fet perquè dones que el pateixen se sentin compreses, fonamentalment.

Primer de tot, va llançar el missatge que s'inclou a la polsera del Dia Mundial contra el Càncer de Mama: «Sempre endavant».

Tot seguit, va voler donar consciència de la importància de diagnosticar de forma precoç la malaltia. Per això, va exposar: «És molt important detectar-lo a temps. No és el mateix superar-lo quan està en fase inicial, com em va passar a mi, que quan ja està molt més avançat».

Un consell sobre salut rellevant a tenir en compte i que espera que arribi a tots els seus espectadors.

Ana Rosa Quintana va confessar que havia patit la malaltia

El 19 d'octubre 2018 Quintana es va animar a explicar a la televisió que havia patit la dura patologia. Va sorprendre tots els seus companys, ja que havia intentat mantenir-ho en secret la. Així, va exposar: «Us explicaré una cosa que, per diferents motius, no he revelat mai, però crec que avui és crucial que l'expliqui».

«Fa vuit anys vaig tenir un tumor de grau 1, m'ho van diagnosticar el juliol de 2010. Jo començava les vacances i em van operar el 2 d'agost. No vaig necessitar quimioteràpia».

Serena, però emocionada al mateix temps, va seguir parlant. «Jo venia aquí cada dia, feia el programa, m'asseia al costat de Joaquín i després me n'anava a radioteràpia. No vaig agafar ni un dia de baixa».

«Estic donada d'alta, però segueixo fent-me revisions perquè es pot tornar a tenir».

Així mateix, va relatar el sofriment que havia passat: «Va ser un disgust, ho vam passar molt malament el meu marit i jo. Estava bastant preocupada i, a més, teníem els nens eren molt petits». Tot i això, ha reconegut que gràcies als metges va tirar endavant.

Ana Rosa Quintana durant la temporada de tancament del programa de televisió
Ana Rosa no ho havia explicat, però ha confessat que va tenir un tumor | GTRES
 

De la mateixa manera, no va dubtar a explicar per què no havia parlat abans de la dura situació que va travessar. «Si no ho vaig explicar llavors és perquè tenia dos nens de 6 anys i no volia que s'espantessin. La meva mare vivia, era molt gran i em vaig prometre que no ho diria fins que ella no hi fos».

Finalment, va voler dirigir-se a totes les dones que el pateixen.

«Les animo al fet que no tinguin por, que seguim amb la nostra vida, la feina, ser mare. Això, tal com està el món, qualsevol pot tenir algun tipus de càncer. És una malaltia més».

D'aquesta manera, la presentadora se sumava al gran nombre de famoses que han reconegut patir un càncer de mama. Ho han explicat per visibilitzar la malaltia i perquè les dones que el pateixen se sentin compreses. En concret, entre aquelles es troben Terelu Campos, Luz Casal o Inés Sainz.

Dones conegudes a les quals recentment s'han sumat Cristina Medina, la famosa actriu de 'La que se avecina'.