Primer pla d'Ana Rosa Quintana amb el rostre seriós i mirant a càmera

Ana Rosa Quintana, traïda per qui va ser el seu gran company

La presentadora s'ha quedat atònita davant del que s'acaba de revelar

Ana Rosa Quintana continua centrada a recuperar-se del càncer de mama que li van diagnosticar fa uns mesos. Mentre es refugia en la tranquil·litat de casa seva, 'El programa de Ana Rosa' se segueix emetent amb normalitat.

I això malgrat les sonades absències amb què va començar aquesta nova temporada, entre les quals destaca la del periodista Javier Ruiz. El polèmic tertulià va ser acomiadat de l'espai matinal de Telecinco, i ara se n'ha revelat el motiu.

Ana Rosa Quintana, traïda per un antic company de feina

Ruiz ha sigut el primer convidat al podcast que l'exvicepresident Pablo Iglesias ha estrenat a internet. L'espai es diu 'La Base' i abordarà notícies d'actualitat.

Javier Ruiz a 'El programa de Ana Rosa'
Javier Ruiz treballava a 'El programa de Ana Rosa', d'on el van acomiadar | Mediaset

A més, comptarà amb cares conegudes, amb qui Iglesias parlarà distesament. I amb aquesta intenció va acudir Javier, presentador de 'Las claves del siglo XXI', de TVE, a l'espai de l'expolític. Durant l'entrevista, van abordar molts temes, fins que van entrar en terreny pantanós: el fet que el juliol passat l'acomiadessin del programa dels matins de Telecinco.

Al seu moment, van circular molts rumors sobre això, i el periodista ha volgut tancar-los tots. «El que dic no agrada, i, efectivament, hi ha una línia editorial que aquest programa decideix impulsar i en la qual òbviament jo no encaixo», començava dient.

Ruiz va ser un dels tertulians més polèmics de la taula d'actualitat de l'espai les idees dels quals no casaven amb les dels seus companys. Cosa de la qual tots els espectadors van ser testimonis, però es desconeixia que hagués anat més enllà. I és que, de les paraules de Javier es desprèn que les seves opinions tampoc agradaven a Ana Rosa.

No obstant això, lluny de mostrar-se dolgut per l'acomiadament, el presentador assegura que això és «llibertat de l'editor». «Em fot, però Ana Rosa Quintana té el mateix dret a acomiadar-me que a contractar-me», va assenyalar.

«Et veia incòmode allà»

La línia política que se seguia, i se segueix, al plató d'Ana Rosa Quintana no agradava a Javier. Una cosa és formar una taula de debat amb diferents opinions, i una altra de molt diferent, pretendre que tothom tingui el mateix color polític.

Ana Rosa Quintana a plató
Ana Rosa Quintana va acomaidar Javier Ruiz per les seves idees polítiques | Mediaset

I això és el que predomina al programa, o almenys és el que deixa caure el periodista quan parla de la «línia editorial a impulsar». En aquest sentit, l'exlíder de Podemos ha volgut saber com Ruiz podia treballar en aquestes circumstàncies.

«A vegades et veia incòmode allà. Et veia escoltar un col·laborador dient coses que evidentment eren mentida, i ningú el tallava», assenyalava Iglesias. «Perquè això no és gens senzill: he de ser aquí, callat, mentre menteixen», explicava l'expolític.

Pel que fa a aquest tema, Ruiz ha dit que ell no es quedava callat i que intentava debatre quan el deixaven. «Jo els vaig tallar cada vegada que vaig poder. De fet, et diria que totes», afirmava.

El fet que reiteradament es mostrés oposat al que deien la resta de tertulians és el que precisament va provocar que el fessin fora de Telecinco. L'acomiadament li va caure com un gerro d'aigua freda, i li va costar encaixar la decisió d'Ana Rosa Quintana.

De fet, al seu moment Javier mateix va arribar a qualificar la decisió d'«injusta», tot i que va preferir no pronunciar-se al respecte. Ara, amb el pas del temps, ha trobat el valor per a parlar obertament sobre per què el van acomiadar de l'espai matinal de Telecinco.

Javier Ruiz a 'Las claves del siglo XXI'
Javier Ruiz va qualificar l'acomiadament d'injust | TVE

Uns motius que altres companys de Ruiz van posar sobre la taula només saber que l'havien cessat, i van assenyalar directament Ana Rosa com a principal responsable. «Ana Rosa Quintana no suporta que ningú faci periodisme contra Ayuso i l'extrema dreta al seu programa», assenyalava Antonio Maestre. «L'acomiadament per motius polítics de periodistes com Javier Ruiz és infame», criticava Pablo Echenique.