Primer pla d'Ana Terradillos, presentadora substituta d'Ana Rosa Quintana

El patiment que pateix Ana Terradillos al capdavant de 'El Programa de Ana Rosa'

La periodista de Telecinco s'enfonsa en directe després d'escoltar un testimoni colpidor a 'El programa de Ana Rosa'

La invasió de Rússia a Ucraïna compleix aquest dimecres una setmana des que l'exèrcit de Putin decidís començar les hostilitats al país veí.

Tot i les negociacions entre les delegacions russes i ucraïneses, els atacs a Ucraïna segueixen produint-se. Així doncs, aquest dimarts, 2 de març, Rússia ja ha iniciat el segon assalt a Kíev amb un comboi militar que abasta 56 quilòmetres d'extensió.

Continua el patiment del poble ucraïnès després de la invasió russa

Aquest comboi el formen carros de combat, tancs i vehicles de transport militar i el seu objectiu és dur a terme un segon assalt sobre Kíev. Mentrestant, els homes d'Ucraïna entre 18 i 60 anys intenten combatre aquesta ofensiva amb les armes proporcionades pel govern del país.

Una invasió que ha produït un èxode massiu de ciutadans ucraïnesos que fugen lluny de la guerra a altres països propers.

Principalment, Polònia és el país que està acollint més refugiats ucraïnesos després dels fets aquests dies. I les televisions espanyoles estan explicant tot el que passa al país de l'est i compartint diversos testimonis que reflecteixen el patiment del poble ucraïnès.

Ana Terradillos
Ana Terradillos, commocionada amb el conflicte a Ucraïna. | Mediaset

Aquells que s'han quedat a Ucraïna s'han hagut de resguardar en soterranis o refugis preparats per protegir-se dels bombardejos de Vladimir Putin.

Ana Terradillos, trencada després d'escoltar el testimoni d'una parella ucraïnesa

'El programa de Ana Rosa' és un dels espais que emet testimonis més durs relacionats amb aquesta invasió il·legal per part de Rússia. Aquest dimarts, el plató de Telecinco vivia un moment molt complicat amb l'Ana Terradillos quan entrevistava una parella que es va refugiar a Kíev de les bombes russes.

Terradillos entrevistava dos joves ucraïnesos amagats en un lavabo i que no tenien armes per defensar-se de les tropes russes. La presentadora de Telecinco, en sentir les seves paraules, es va emocionar com poques vegades l'havíem vist.

Refugiats ucraïnesos arribant a Londres, al Regne Unit
La guerra d'Ucraïna no dona treva: cada vegada més persones fugen del país. | EP

Dos residents a Kíev, Kristina Bohdiazh i Oleksii Otkydach, entraven a través de videotrucada a 'El programa d'Ana Rosa' per explicar com és la vida allà aquests dies. Mentrestant, les delegacions de Rússia i Ucraïna no arribaven a cap acord ahir a la tarda per aturar l'ofensiva russa.

Aquesta parella, que estava amagada al lavabo del seu apartament amb la seva mascota, revelava que «la nit ha estat força tranquil·la, potser per les negociacions tot i que van escoltar algunes alarmes». Kristina confessava que «just quan ells van acabar de parlar, vam rebre uns míssils aquí».

Ana Terradillos i les dures condicions de vida d'una parella ucraïnesa en plena invasió russa

Explicaven també que «estem al lavabo del nostre apartament, però tots els ciutadans, quan escolten alarmes, han de baixar al soterrani o anar a amagar-se al metro. Preferim estar aquí perquè tenim llum i aigua, podem fer menjar i al lavabo no tenim finestres, ens sentim força protegits per ara», deia Kristina.

La parella va ensenyar en directe el lloc on es refugien, i havien ficat un matalàs i allargadors per poder utilitzar la llum del seu pis. Van confessar que aquest refugi no és òptim i «és molt difícil» passar-hi molt de temps.

Al mateix temps, Oleksii posava sobre la taula una cosa important. «Jo i els meus amics vam intentar inscriure'ns de manera voluntària, però ens ho van negar perquè van dir que teníem molts voluntaris, però no armes suficients». I és que «van triar els que tenien experiència de combat, de servei militar». Per això, si les tropes russes acaben entrant a casa seva no tindran cap mitjà per defensar-se.

Sens dubte, una situació que s'està allargant massa en el temps. I no sembla millorar per al poble ucraïnès, que ha deixat el seu país a marxes forçades per poder salvar-se la vida.