Primer plano del presentador y humorista Ángel Martín

Ángel Martín se sincera: «Vaig estar ingressat per un brot psicòtic»

El còmic explica la seva experiència en un nou llibre que sortirà a la venda

Ángel Martín ha sorprès tots els seus seguidors a les xarxes socials amb una revelació sobre la seva vida privada.

Coincidint amb la publicació del seu últim llibre, l'humorista i presentador ha explicat que va ser víctima d'un brot psicòtic fa uns anys. Un episodi que s'ha convertit en 'trending topic' i que ha quedat plasmat al seu nou llibre 'Por si las voces vuelven'.

Es tracta d'una obra que sortirà a la venda aquest novembre i que recull un dels capítols més durs de la seva vida. 

Per Ángel Martín, l'ingrés hospitalari va marcar un abans i un després en la seva vida, encara que fins ara ho havia mantingut en secret per refermar el seu estigma social. 

En la sinopsi de l'obra, explica que va ser una etapa en què va perdre el total «contacte amb la realitat».

No obstant això, ara ha volgut recollir la seva experiència per conscienciar la societat i ajudar altres persones que, com ell, s'enfronten o ja s'han enfrontat a una malaltia mental.

Ángel Martín revela que el 2017 va estar 15 dies ingressat per un brot psicòtic

El còmic català s'ha convertit en tot un referent informatiu del nostre país gràcies a la seva manera de barrejar ironia i informació actual. 

El gran carisma i sentit de l'humor que té va quedar reflectit en el seu pas com a presentador a 'Sé lo que hicisteis'. Amb l'esclat del coronavirus, s'ha fet encara més popular amb el seu 'Informativo matinal para ahorrar tiempo'. 

Un format amb el qual s'ha reinventat i ha entretingut moltes persones durant els mesos més durs del confinament.

A través de petits vídeos de dos minuts de durada, Ángel Martín feia un repàs diari de les notícies d'actualitat més destacades a casa nostra.

Cada matí, el presentador publicava al seu compte oficial de Twitter una peça curta en la qual feia un resum ràpid i humorístic de l'actualitat. Les notícies canvien cada dia, però l'essència del còmic es manté sempre en la mateixa línia.

No obstant això, el dimecres passat, Martín es va posar al capdavant d'un dels seus informatius més especials. Tant és així que no va dubtar a anunciar-ho a través de les seves xarxes socials.

«Que aquesta piulada serveixi com a capçalera d'un dels informatius més importants (per a mi) que he dirigit en tot aquest temps. Gràcies a vosaltres», va escriure minuts abans de publicar la peça.

Aquest cop, el presentador no només va fer un repàs de les notícies més destacades del dia, com la despenalització de l'avortament a Mèxic. També va treure temps per fer una confessió molt personal dedicada a tots aquells que els interessen «les coses del cervell».

Ángel Martín publicarà un llibre on explica la seva experiència després del brot

En els últims deu segons de l'informatiu, Ángel Martín revela que fa quatre anys va patir un brot psicòtic que el va mantenir ingressat a l'hospital durant 15 dies.

«El 2017 vaig estar ingressat quinze dies per un brot psicòtic i des d'avui pots reservar el llibre on t'explico de què va això de tornar-se boig. Et deixo l'enllaç a la descripció», assenyalava sense frenar el ritme de locució.

Com era d'esperar, les seves paraules no van passar desapercebudes i centenars de seguidors van voler agrair el fet que posés sobre la taula un tema tan important com la salut mental.

«Si sabessis la importància que té que expliquis la teva experiència», escrivia un usuari a xarxes socials. «Gràcies per aquest llibre, que apunta ser un acte de valentia contra la xacra de les malalties mentals», afegia una altra usuària.