Àngels Barceló acusa Quim Torra de «fer teatre» amb els llaços grocs

La periodista de cadena SER ha donat la seva opinió sobre l’última polèmica que ha envoltat el palau de la Generalitat

Àngels Barceló ha crticat la postura de Quim Torra davant la demana de la JEC de treure els llaços i banderas independetistes | àngels barceló

La periodista Àngels Barceló ha tornat a pronunciar-se sobre el conflicte català, dels quals ja ha parlat en moltes ocasions. La presentadora d’’Hora 25’ de cadena SER ja assegurat en altres ocasions estar farta d’haver de parlar tant de la seva terra en termes polítics i segons les seves paraules Catalunya va a menys per culpa del procés: «No només no tenim una república, sinó que anem camí a perdre autogovern. I amb el 155 hem tingut zero. És perquè els catalans ens ho fem mirar».

L’última i sonada polèmica ha estat la dels llaços grocs del palau de la Generalitat, substituïts per llaços blancs i ara, per un cartell on es crida a la llibertat d’expressió. Àngels Barceló no s’ha volgut estar de donar la seva opinió sobre el tema al seu programa, el qual ha iniciat titllant la situació «d’un teatre esgotador». La periodista ha assegurat que «comença a ser molt esgotador: quin serà o a compte de què el pròxim pols, que ja només alimenta als seus».

Barceló també ha volgut remarcar que Quim Torra «ja tenia la cobertura que necessitava i l’excusa per obeir a l’estat i que no l’anomenessin traïdor» en el moment en què va rebre una recomanació del Síndic de Greuges per retirar els llaços grocs.

Imatge de l'última pancarta que Torra ha penjat al Palau de la Generalitat
Quim Torra ha tornat a contraposar la JEC penjant, aquesta vegada, una pancarta a favor de la llibertat d'expressió | Cedida

 

«A l’independentisme de Torra i Puigdemont només li queden els símbols»

La presentadora d’’Hora 25’ ha parlat també de falta de política al govern català: «El Govern no governa i el Parlament està més tancat que obert, davant de la inexistència reconeguda pels encausats d’una república, davant de l’enfonsament d’un relat que ja no se sustenta, a l’independentisme que representen Torra i Puigdemont només li queden els símbols. Els llaços, les banderes i aquest pols constant a l’estat per sempre fins al fil de la desobediència».

Barceló ha remarcat que Torra fa teatre a l’«escenificar la seva resistència davant d’un estat opressor que no li deixa exhibir ni llaços ni estelades. Alimenta una funció que cau pel seu propi pes». Per acabar, Àngels Barceló ha volgut llençar una petita reflexió en forma de dard enverinat recordant la manifestació independentista a Madrid: «Milers d’independentistes es van manifestar amb tots els seus símbols al centre de Madrid i van tornar a casa sense que l’estat opressor mogués un dit».


Comentaris

envia el comentari