Antena 3 acusa els independentistes de buscar immigrants per omplir la Diada

La cadena d'Atresmedia assegura que les entitats sobiranistes se centren en aquest col·lectiu per evitar un «fracàs» de la mobilització
Mobilització de l'Onze de Setembre a Barcelona l'any 2017 | Josep

 

Col·lectius d’immigrants, en col·laboració amb l’ANC, van fer aquest dimarts una crida als seus col·lectius a què participessin en la manifestació unitària de l’independentisme i s’impliquessin en el moviment sobiranista, expressant que la lluita pels seus drets civils i polítics va en paral·lel a la lluita de l’autodeterminació de Catalunya.

 

«No podem reivindicar els nostres drets i no defensar els drets nacionals», va insistir Saoka Kingolo, un home d’origen africà que forma part del secretariat de l’ANC. «Si estem vivint en un país, és com si estem en vaixell, que pot estar a la deriva i necessita tothom per salvar-se», va afegir, assegurant que «la societat catalana sap acollir i tothom hi ha de col·laborar».

 

«Si s'ha de construir un país més just, que no sigui només amb paraules, que no s'expulsi en calent, que no dispari al mar a matar, que no tingui una llei d'estrangeria ni centres d'internament d'estrangers», ha sentenciat.

 

«Busquen immigrants per evitar el fracàs»

Els mitjans espanyols s’han fet ressò de la notícia, tot i que ells expliquen una versió diferent de la de Kingolo. Diversos usuaris han denunciat a Twitter que els informatius d’Antena 3 han explicat que aquest any serà la Diada amb la participació «més baixa» i que, per això, estan buscant «a ells, als immigrants» per tal d’omplir trams buits de la Diada i evitar el «fracàs» de la mobilització.

 

Entre els col·lectius que, segons Antena 3, estarien intentant seduir les entitats sobiranistes, expliquen que tant la comunitat xinesa i la comunitat llatinoamericana no semblarien molt disposats a participar. En canvi, entre els manters i la gent d’origen africà «és més fàcil trobar membres que se sumin a la causa».