Una antiga cara de Telecinco entrarà a la presó després de cometre un altre delicte

Javier Cohen, extronista de 'Mujeres y Hombres y Viceversa', ha estat condemnat a nou mesos de presó per un delicte de violència de gènere

Telecinco torna a estar en el punt de mira perquè un dels extronistes de 'Mujeres y Hombres y Viceversa' ingressarà a presó. Javier Cohen, s'ha vist les cares amb la justícia per un delicte de violència de gènere.Cal recordar que Cohen ja va ser condemnat a nou mesos de presó el febrer de 2020 per deixar morir al seu buldog americà, anomenat 'Asterix'.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El jutjat Penal número 13 de València apunta que «hi ha constància que el penat va ser condemnat en sentència d'abril pel Jutjat de Primera Instància de Llíria. Va ser un delicte de maltractament de gènere dins del termini de tres anys concedit en atorgar-li el benefici de la suspensió d'ingrés a la presó».

Els motius de l'ingrés a presó

La jutge del cas de Cohen ha volgut explicar el que passa «quan comets aquest nou delicte dins el període de suspensió, tot i que les penes imposades no són de presó».

«Es considera que el penat ha incomplert greument la condició a la qual es va supeditar el manteniment del benefici en el seu dia concedit. Per això, escau deixar sense efecte el benefici de suspensió atorgat pel fet d'haver comès un altre delicte». Així resa la sentència judicial contra els interessos de l'exconcursant de 'Mujeres y Hombres y Viceversa'.

«Es menysprea l'oportunitat que se li va concedir de no entrar a la presó. I posa de manifest que la decisió de suspensió adoptada en el seu dia ja no pot ser mantinguda», prossegueix el text. Com a conseqüència, s'anul·la la suspensió i haurà d'entrar a la presó, com a mínim per nou mesos. 

La Fiscalia va demanar 18 mesos de presó per a Cohen, que va deixar morir al seu gos en l'estiu de 2016. Javier va viatjar dos mesos a Eivissa i va deixar a Asterix, segons va explicar ell mateix, a càrrec d'un amic seu.

Quan va tornar del viatge, Cohen va trobar-se a Asterix molt malalt i va decidir portar-lo a un centre de protecció d'animals. En aquest centre de Paterna, es va comprovar que l'estat de l'animal era molt alarmant i que l'única solució era sacrificar-lo.

«Les persones violentes sempre ho seran, i la violència sempre és violència»

En paraules de la presidenta de la Secció de Dret Animal de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de València, Amparo Requena, es demostra el següent. D'una banda, «el vincle que existeix entre el maltractament cap als animals amb altres tipus de violència interpersonal». De l'altra, «la importància de tenir en compte els maltractaments cap als animals».

«A més, és un clar indicatiu que permet predir altres delictes molt greus. Com la violència de gènere, l'abús a menors i l'abús a persones grans», afegeix Requena.

Finalment, explica que «les persones violentes sempre ho seran, i la violència sempre és violència, s'exerceixi contra qui s'exerceixi». En aquest procés judicial ha exercit l'acusació particular el moviment i Desenvolupament per la Protecció Animal (Modepran).


Comentaris

envia el comentari