Atresmedia cau un 50% a la borsa aquest any

Les accions del grup de comunicació tenen els preus més baixos des de 2013
Atresmedia cau un 50% a la borsa aquest any | Cedida

 

Atresmedia es troba en un dels seus pitjors moments. El grup de comunicació ha rebut aquesta setmana tres notícies en l'aspecte econòmic que han fet saltar totes les alarmes els seus directius. Per una banda, els beneficis de l'empresa s'han reduït un 16%, mentre per l'altra Deutsche Bank va rebaixar el preu objectiu de les seves accions en borsa, cosa que va provocar que es desplomessin un 10% en només un dia.

 

Mals moments per Atresmedia, però que també estan vivint els seus màxims rivals: Mediaset. L'arribada de les noves plataformes de pagament com Netflix o Amazon —on es pot veure el que es vulgui en qualsevol lloc i moment— ha fet que les cadenes de televisió tradicionals s'hagin vist superades.

 

Així, els dos grups de comunicació han experimentat una baixada dels seus ingressos per publicitat: un 3,5% en el cas d'Atresmedia i un 0,5% en el cas de Mediaset. Un nou símptoma de l'esgotament del clàssic model de televisió, que podria acabar desapareixent en cas de no adaptar-se als nous temps.

 

Atresmedia ha perdut part dels seus ingressos publicitaris | Cedida

 

Atresmedia perd més de 1.000 milions d’euros des de gener

La baixada dels ingressos per publicitat fa que els analistes de Deutsche Bank hagin reduït el preu objectiu de les accions en borsa de la companyia dels 6 euros als 4,50. Una xifra mínima a la qual no s’arribava des de març de l’any 2013, en plena crisis econòmica en el sector de la comunicació.

 

Això, a la vegada, pot generar que els inversos perdin confiança i inverteixen encara menys en publicitat a Antena 3 i La Sexta, fet que podria provocar una nova baixada dels preus de les accions com si fos un peix que es mossega la cua.

 

De moment, el grup de comunicació presidit per José Crehueras acumula una caiguda del 50% des de principis d’any, el que suposa una pèrdua de més de 1.000 milions d’euros en capitalització. Els problemes, però, van començar a ser més greus quan es van presentar els resultats econòmics el mes i el benefici net era de 86,1 milions d’euros, un 16,8% menys que en el mateix període del 2017.

 

Va ser aleshores, quan els analistes de Deutsche Bank van rebaixar el preu objectiu de les seves accions dels 6 als 4,50 euros. Això que ells mateixos ja havien rebaixat l’acció un 15% el passat mes de juliol. Cal destacar, a més, que el banc d’inversió ja ha advertit a Atresmedia que no tornarà a recuperar els ingressos publicitaris que tenia abans i, fins i tot, seguiran disminuint amb tants canals de pagament.