Imatge del cartell publicitari de TV3 a la seu de la televisió pública

Audiències a Catalunya: Telecinco 'roba' el lideratge a TV3 després de 46 mesos

La cadena de Mediaset aprofita l'impuls de l'Eurocopa de futbol per ser el líder televisiu a Catalunya aquest mes de juny

Es veia a venir i finalment ha acabat passat. Telecinco ha estat la cadena de televisió més vista a Catalunya aquest mes de juny. D'aquesta manera, la televisió de Mediaset 'roba' el lideratge que ha estat ostentant TV3 els últims 46 mesos seguits.

Telecinco supera TV3 a Catalunya

Aquest dijous, 1 de juliol, s'han conegut les audiències televisives i hi ha hagut certa sorpresa a Catalunya. I és que, després de 46 mesos sent líder absolut, TV3 ha deixat de ser la cadena més vista durant el mes de juny. La nova cadena líder al territori català és Telecinco, que gràcies a tenir els drets d'emissió de l'Eurocopa de futbol, ha aconseguir fer el 'sorpasso' al canal públic català.

Així doncs, amb les dades del mes de juny ja publicades, Telecinco és el nou líder a Catalunya amb un 14,4% de 'share'. I la segueix la cadena gran de Televisió de Catalunya amb un 13,9%. 

La sorpresa per aquest canvi de lideratge ha estat relativa. Feia mesos que Telecinco trepitjava els talons a TV3, situant-se a menys d'un punt de 'share' de distància. D'aquesta manera, l'Eurocopa de futbol i la tendència que ja portava la televisió de Mediaset han provocat aquest canvi de lideratge a Catalunya.

TV3 encara supera Telecinco en la mitjana anual

Tot i perdre el lideratge d'aquest mes de juny, TV3 encara té on aferrar-se. I és que la televisió pública catalana continua liderant encara les audiències anuals a Catalunya. En els primers sis mesos de l'any, el canal autonòmic manté un 14,5% de 'share', superant Telecinco, que té un 12,7%.

Què passarà a l'estiu?

Després de 46 mesos liderant les audiències a Catalunya, TV3 haurà d'afrontar com recuperar aquesta primera posició. Per començar, s'ha de tenir en compte que Telecinco ha aconseguit ser líder gràcies, sobretot, al fet de tenir els drets d'emissió de l'Eurocopa de futbol. Una Eurocopa que, de pas, està sent d'allò més emocionant i, per tant, també ajuda a augmentar els espectadors.

Tot i això, la cadena de Mediaset fa mesos que retalla distàncies amb la televisió pública catalana. I aquest lideratge del mes de juny podria veure's ampliat durant l'estiu, malgrat deixi d'haver-hi Eurocopa. Durant l'estiu, TV3 reaprofitarà continguts i n'estrenarà de nous, però de baix perfil. Caldrà veure com reacciona l'audiència en els pròxims mesos per determinar si el 'sorpasso' de Telecinco és puntual o aconseguirà allargar-lo en el temps.