Primer pla de Verónica Forqué somrient

L'autòpsia determina de què va morir Verónica Forqué

L'actriu no va deixar cap nota de suïcidi, i tampoc li han trobat rastre de substàncies o pastilles a l'estómac

 El món de l'art i la cultura a Espanya segueix consternat per la mort sobtada de Verónica Forqué.

 

Dilluns al migdia, van trobar el cos de l'actriu, de 66 anys, sense vida al seu pis de Madrid, Tot apuntava a un suïcidi, cosa que va generar multitud d'especulacions sobre les circumstàncies de la mort.

Els resultats de l'autòpsia, que li van practicar ahir, han confirmat com va perdre la vida. Segons l'anàlisi forense, l'artista va morir per asfíxia mecànica del coll per penjament. A més, la policia manifesta que no van trobar cap nota manuscrita de comiat.

El cadàver no presentava cap hematoma ni cap altre tipus de cop. Tampoc hi havia rastre de substàncies o pastilles a l'estómac. Els forenses només van apreciar la lesió traumàtica al coll, que indica que Verónica es va suïcidar penjant-se.

 

Confirmat: es va penjar

El cos sense vida de Verónica Forqué va ser trobat dilluns a les 12.30 del migdia per l'empleada domèstica, que de seguida va demanar ajuda a una veïna, i van trucar al 112. Quan van arribar a l'habitatge, al barri de Chamartín, els sanitaris només van poder confirmar la mort de l'actriu.

La treballadora de la llar la va trobar al lavabo. No havia deixat cap nota de suïcidi, però des d'un primer moment els investigadors van descartar que en la mort hi hagués terceres persones implicades. El cos no presentava marques ni ferides que poguessin fer pensar en un acte criminal.

Segons els resultats de l'autòpsia, per a treure's la vida Forqué no va prendre pastilles ni substàncies, sinó que es va penjar. És l'últim capítol que quedava per escriure sobre la trista mort de la mítica actriu. Ahir es va lliurar el cos als familiars perquè es puguin acomiadar d'ella i enterrar-la, que és el que ella volia.

La capella ardent ja està preparada

Un cop efectuada l'autòpsia, tot està a punt per a donar l'últim adeu a Verónica Forqué. Avui, dimecres 15 de desembre, el Teatro Español acull la capella ardent de l'actriu, des de les onze del matí fins a les quatre de la tarda. És un lloc que era molt important per a Forqué, ja que hi va fer grans muntatges.

María Forqué, filla de Verónica Forqué, en un cotxe
María, la filla de Verónica Forqué, està destrossada | GTRES

La conselleria de Cultura de l'Ajuntament de Madrid ha confirmat el lloc i l'hora de la vetlla de Verónica Forqué. Serà al Teatro Español, segons ha anunciat Andrea Levy, «com es fa amb les grans còmiques del país». També ha indicat que és «una tradició bonica» acomiadar-la al lloc on va actuar tantes vegades.

S'espera que familiars, amics i companys de Verónica desfilin durant el dia d'avui per la capella ardent. La mort de l'artista ha generat una gran commoció a Espanya. Sobretot als seus companys de professió, als seus amics i, especialment, a la seva filla, María, que segons el seu entorn està destrossada, totalment desconsolada.

El traumàtic pas per 'MasterChef'

Al voltant de la mort de Verónica Forqué s'ha generat una polèmica molt densa pel tracte que va rebre després de concursar a 'MasterChef Celebrity'. L'actriu patia depressió, i ja havia intentat suïcidar-se en alguna altra ocasió. I el talent show de TVE la va acabar desestabilitzant.

Verónica Forqué durant un programa de 'Masterchef Celebrity'
Verónica Forqué va patir molt a 'Masterchef Celebrity' | RTVE

Persones del cercle íntim de l'actriu van confirmar als investigadors del cas que ja havia intentat treure's la vida recentment. A 'MasterChef' va mostrar un esgotament físic i mental evident, fins al punt que va haver d'abandonar el programa. «Necessito parar», va revelar aleshores.

L'exposició mediàtica sembla que la va portar a l'extrem. Quan es va saber que havia mort, van sortir a la llum una sèrie de  missatges molt cruels que havia rebut via xarxes socials. Molts usuaris es van acarnissar amb ella deixant-li comentaris com «aquesta senyora necessita una camisa de força” o «hauria d'estar al frenopàtic».

La depressió de Verónica Forqué

En una entrevista recent, la mateixa Verónica Forqué va confessar que havia tingut una depressió severa el 2014. «No sabia què em passava. Vaig demanar ajuda, vaig anar al psiquiatre, que em va receptar pastilles», va dir.

Fotomuntatge dels rostres de Verónica Forqué i Manuel Iborra
Verónica Forqué i Manuel Iborra van ser parella durant 34 anys | La Noticia Digital

La mort de la seva mare i del seu germà sembla que van tenir molt a veure en els processos depressius que patia. Però també la separació de Manuel Iborra, l'home amb qui va estar casada 34 anys. Tot i que va ser l'amor de la seva vida, una vegada l'actriu el va definir de manera molt dura i contundent: «un desgraciat que desgracia tothom».